Hlavní navigace

Firefox přejde na šifrované vyhledávání v Google

25. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Budoucí verze Firefoxu budou vyhledávat v Google přes https – novinka se s největší pravděpodobností objeví ve verzi 14. Vyhledávání na šifrovaném připojení je u Google aktivováno pro webové přihlášené návštěvníky od února. Z hlediska uživatelů jde o pozitivní změnu z pohledu bezpečnosti (není možné aby někdo jiný než Google získával informace o tom, co uživatel  hledá/hledal) ale může dojít k zpomalení při hledání – SSL komunikace je pomalejší než klasický přístup na web bez šifrování…

Budoucí verze Firefoxu budou vyhledávat v Google přes https – novinka se s největší pravděpodobností objeví ve verzi 14. Vyhledávání na šifrovaném připojení je u Google aktivováno pro webové přihlášené návštěvníky od února. Z hlediska uživatelů jde o pozitivní změnu z pohledu bezpečnosti (není možné aby někdo jiný než Google získával informace o tom, co uživatel  hledá/hledal) ale může dojít k zpomalení při hledání – SSL komunikace je pomalejší než klasický přístup na web bez šifrování/zabez­pečení. Bezpečnější bude vyhledávání ale pouze částečně – informace o hledaných informací se stále dostávají k případným inzerentům.

BRAND24

Změna se ale dotkne i oblasti analýz návštěvnosti a SEO – do analytických nástrojů se dostane opět méně informací o tom, na jaká klíčová slov návštěvníci přišli.

Zdroj: Firefox switching to encrypted Google search a Bringing more secure search around the globe, Firefox To Use Google Secure Search By Default; Expect More “Not Provided” Keywords To Follow

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).