Hlavní navigace

Firmy podle BSA zaplatí letos za nelegální software v průměru o 10 procent více než loni

20. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kontroverzní organizace BSA, která zastupuje několik firem, dle vlastní analýzy předpovídá, že se letos zvýší průměrná výše kompenzace poškozeným softwarovým firmám o 10 procent z 260 tisíc na zhruba 286 tisíc korun. Neboli, že firmy, které používají nelegální software a budou odhaleny, zaplatí na odškodnění více než loni. Není přitom zřejmé, na základě jakých dat usuzuje BSA právě na částku 286 tisíc korun.

Kontroverzní organizace BSA, která zastupuje několik firem, dle vlastní analýzy předpovídá, že se letos zvýší průměrná výše kompenzace poškozeným softwarovým firmám o 10 procent z 260 tisíc na zhruba 286 tisíc korun. Neboli, že firmy, které používají nelegální software a budou odhaleny, zaplatí na odškodnění více než loni. Není přitom zřejmé, na základě jakých dat usuzuje BSA právě na částku 286 tisíc korun.

Na druhou stranu BSA slovy tiskového mluvčího Jana Hlaváče dodává, že kvůli zákonu o trestní odpovědnosti firem, který platí od začátku roku, míra softwarového pirátství ve firmách letos o několik procent poklesne. Nárůst výše kompenzace si BSA vysvětluje tím, že díky zákonu o trestní odpovědnosti firem se zlepší pozice poškozených výrobců software.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).