Hlavní navigace

Flash Player pro Windows Mobile 7? Adobe a Microsoft na tom prý pracují

12. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nad systémem Windows Mobile 7, od kterého si Microsoft evidentně slibuje zvýšení konkurenceschopnosti vůči novým mobilním platformám, se stále vznášejí otazníky. Systém byl blíže představen na barcelonské akci Mobile World Congress letos v únoru. O tom více v článku Microsoft, Adobe a Apple zostřují boj o budoucí podobu webu. Stále však existují nejasnosti a jednou z nich je podpora technologie Flash. Médii v minulých týdnech proběhly zprávy, že ji Windows Mobile 7 podporovat nebudou. Adobe a…

Nad systémem Windows Mobile 7, od kterého si Microsoft evidentně slibuje zvýšení konkurenceschop­nosti vůči novým mobilním platformám, se stále vznášejí otazníky. Systém byl blíže představen na barcelonské akci Mobile World Congress letos v únoru. O tom více v článku Microsoft, Adobe a Apple zostřují boj o budoucí podobu webu. Stále však existují nejasnosti a jednou z nich je podpora technologie Flash. Médii v minulých týdnech proběhly zprávy, že ji Windows Mobile 7 podporovat nebudou. Adobe a Microsoft však prý spolupracují, aby mobilní Internet Explorer ze systému Windows Mobile 7 podporoval Flash. Na svém blogu o tom ujistil Mike Chambers, produktový manažer z Adobe.

Windows Mobile 7 mají být jedním z témat nadcházející konference MIX10, kterou pro vývojáře pořádá Microsoft v americkém Las Vegas již ve dnech 15. až 17. března 2010. O systému Windows Mobile 7 se už pár věcí ví. Třeba, že nebude zpětné kompatibilní s dosavadními aplikacemi pro předešlé verze nebo, že nabídne zbrusu nové uživatelského rozhraní navržené s ohledem na aktuální trendy dotykového ovládání. Stále se však objevují nejasnosti například o podpoře multitaskingu nebo způsobu distribuce aplikací třetích stran. Některé neoficiální informace totiž hovoří o tom, že Microsoft hodlá po vzoru Applu z Windows Marketplace učinit jediný posvěcený zdroj aplikací, což je hodně proti srsti současným příznivcům platformy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).