Hlavní navigace

Flash se vrací zpět na Android? Kdeže, jde o klasické podvodné aplikace

15. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Google Play se objevil Flash pro Android, a to hned dokonce ve dvou verzích. A podle počtů stažení už na podvod naletěly stovky tisíc lidí.

Adobe Flash Player 12 vypadá jako návrat Flashe na Android, stejně tak Adobe Flash Player 11 či Flash Player (OFFICIAL) nebo Flash Player. Během včerejška se některým z nich podařilo dostat mezi trendující. Ve stručnosti řečeno, na typický podvod naletěly stovky tisíc lidí, pokud budete brát vážně informaci „více jak 100 000 stažení“ u některých z nich.

Flash Player instalátor hrát online flash hry, sledovat on-line filmy a přečtěte si webové stránky pomocí zábleskovou technologii.“ a „Naše instalační nástroj obsahuje externí odkaz na oficiální stránce Adobe. My nepoužíváte žádné Adobe APK soubory v naší aplikaci.“ v popisu „aplikací“ nestačí, uživatelé samozřejmě nečtou. Nepomáhá ani to, že ani jedna z těchto povedených aplikací nemá jako autora ADOBE SYSTEMS jako ostatní aplikace od Adobe.

Flash Player 12 PRO už mezitím Google stihl smazat, ale jak je vidět z předchozích příkladů (a také vyhledávání v Google Play), někdo to zkouší skutečně aktivně. A daří se mu.

V případě podvodných aplikací tvářících se jako Flash Player samozřejmě nejde o žádné viry ani vyloženě škodlivý malware. Jejich smyslem je dostat se do mobilu uživatele a začít ho zásobovat reklamou. Tomu ostatně odpovídá i široká škála práv, které si tyto aplikace vyžádají. 

BRAND24

A nikdo vám samozřejmě nezaručí, že v některé z dalších verzí se po aktualizaci aplikace nestane škodlivou či se nepodívá hlouběji do informací v telefonu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).