Hlavní navigace

Flickr: Canon a Apple jsou mezi fotoaparáty nejrozšířenější

28. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Svět se mění a záplava digitálních fotografií ukazuje, že tradiční fotoaparáty ustupují. Napovídají tomu i statistiky z Flickru.

Pokud vezmete data z Flickru – www.flickr.com – týkající se původu tam nahraných fotografií (objevuje se v EXIFu), dojdete k tomu, že svět nejvíce fotí pomocí výrobků od Applu a od Canonu.

  • Canon – 13,4 %
  • Apple – 9,6 %
  • Nikon – 9,3 %
  • Samsung – 5,6 %
  • Sony – 4,2 %

Z pohledu na první pětici je jasné, že se fotografický svět s příchodem mobilů a tabletů proměnil – foto weby zaplavují fotografie z mobilů, takže druhé místo pro Apple vlastně nakonec až tak nepřekvapí.

BRAND24

Nejvíce používanou DSLR je přitom Canon 7D (2,4 %, následuje Nikon D7000, Canon 60D, Canon 5D Mark III, Nikon D3100), ne-zrcadlovkou Olympus E-M5 (4,7 %, následují SOny A7, Sony NEX-6, Fujifilm X-E1 a Sony NEX-5N) a iPhone 5 vyhrává mezi chytrými telefony (10,6 %, následuje iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 5c a Samsung Galaxy S3).

Podrobnosti hledejte v Camera Finder přímo na Flickr.com. Ten je jednou z největších služeb pro nahrávání fotografií na internetu (loni v únoru se chlubili milionem fotografií nahrávaných denně) a nabízí k tomu až 1 TB prostoru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).