Hlavní navigace

Foto: Unikátní ústředna v Dejvicích dosloužila. Uvolní místo kancelářské budově

10. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po čtyřiceti letech končí historie dalšího z pokladů architektury sedmdesátých let v Praze. Zároveň s tím přichází telekomunikační scéna o další ze svých originálních budov.

Automatická ústředna v pražských Dejvicích dosloužila. Svou telekomunikační kariéru má za sebou už delší dobu, architektonickou službu končí teď.

Dílo autorského týmu Jindřicha Malátka, Jiřího Eisenreicha, Jaromíry EismannovéVáclava Aulického, který má na svědomí i žižkovskou televizní věž, nahradí do konce příštího roku kancelářská budova jménem Telehouse. 

„Nově budovaných šest nadzemních a čtyři podzemní patra nabídne 20 tisíc metrů čtverečních a 199 parkovacích míst,“ popisuje web developera BPD Development nástupce čtyřicetileté ústředny.

UX DAy - tip 2

Za minulého režimu byla technicistní budova ústředny přísně střeženým objektem strategického významu. Po revoluci do ní ale Telecom občas vzal i novináře. Telecom měl v Dejvicích ústředny dvě a je pravdou, že po přechodu na digitální technologie už operátor nepotřeboval pro ústřednu celé domy. 

Podívejte se, jak ústředna vypadá dnes:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).