Hlavní navigace

Francouzský soud zamítl žalobu TF1 na YouTube, televize se v ní dožadovala odškodnění za porušování copyrightu

30. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Francouzský vrchní soud (Tribunal de Grande Instance) zamítl žalobu tamní televize TF1 na společnost Google. Provozovatel televize se ve sporu, který se u soudů táhne už od roku 2008 domáhal odškodnění ve výši 141 milionů eur za porušování autorských práv. Toho se měli dopustit uživatelé služby YouTube, když na server nahráli televizní pořady a záznamy sportovních utkání, k jejichž distribuci měla TF1 práva. Současně TF1 požadovala, aby YouTube filtroval veškerá nahrávaná videa ještě předtím…

Francouzský vrchní soud (Tribunal de Grande Instance) zamítl žalobu tamní televize TF1 na společnost Google. Provozovatel televize se ve sporu, který se u soudů táhne už od roku 2008 domáhal odškodnění ve výši 141 milionů eur za porušování autorských práv.

Toho se měli dopustit uživatelé služby YouTube, když na server nahráli televizní pořady a záznamy sportovních utkání, k jejichž distribuci měla TF1 práva. Současně TF1 požadovala, aby YouTube filtroval veškerá nahrávaná videa ještě předtím než budou na serveru zveřejněna, aby se zamezilo případnému porušování autorských práv.

Vrchní soud rozhodl, že YouTube není zodpovědný za filtrování obsahu, který na něj uživatelé nahrají a nařídil TF1 zaplatit žalované straně soudní výlohy ve výši 80 tisíc eur. 

Zdroj: The New York Times

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).