Hlavní navigace

Finanční úřady se zaměřují na podnikavce z aukčních síní

24. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Server Novinky.cz upozornil, že se tuzemské finanční úřady začaly na doporučení Evropské komise více zajímat o podnikavce na internetových aukcích. Finanční úřady vyhledávají ty uživatele, kteří nakupují levnější zboží ze zahraničí, které obratem nabízejí v tuzemských aukcích. To je již podnikání, které podléhá zdanění, uvedl Jan Knížek, vrchní ředitel České daňové správy. Může jít o zajímavé vedlejší příjmy pohybující se v řádech tisíců korun měsíčně. Oblíbeným artiklem těchto podnikavců je…

Server Novinky.cz upozornil, že se tuzemské finanční úřady začaly na doporučení Evropské komise více zajímat o podnikavce na internetových aukcích. Finanční úřady vyhledávají ty uživatele, kteří nakupují levnější zboží ze zahraničí, které obratem nabízejí v tuzemských aukcích. To je již podnikání, které podléhá zdanění, uvedl Jan Knížek, vrchní ředitel České daňové správy. Může jít o zajímavé vedlejší příjmy pohybující se v řádech tisíců korun měsíčně. Oblíbeným artiklem těchto podnikavců je hlavně dětské zboží.

Podle informací serveru Novinky.cz se nyní zkoumají stovky případů prodejů na aukčních serverech a v internetových bazarech s tím, že celkové doměření daně může být i ve výši desítek miliónů korun. Ve hře jsou pak i pokuty, penále a oplétačky kvůli podnikání bez oprávnění. Finanční úřady se nezajímají o uživatele, kteří se zbavují nepotřebných věcí. Jde jim o uživatele, kteří de facto na Internetu provozují byznys na přilepšenou, aniž by své příjmy řádně danili. Dle zkušenosti jde v řadě případů o mladé maminky, které si takto finančně přilepšují k mateřské.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).