Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Snadný výběr nejlepšího penzijního připojištění od Internet Infa od anonym - Jako sorry, ale to asi melete z hladu... S...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2012 16:03

    bez přezdívky

    Jako sorry, ale to asi melete z hladu...

    S tim, ze je lepsi vydelavat nez setrit souhlasim, ale ty vase pocty jsou pekna kravina.

    10% vynos za mesic = 285% rocni vynos... A to po dobu 20 let nonstop...
    Naprosta kravina.

    Kdyby nejaka takova investice existovala (a vy jste ji znal) tak uz jako bilionar tezko budete psat na forum Lupa.cz, anebo vam kazda financni instituce prinese modre z nebe, jen abyste pro ni pracoval... A mimochodem byste asi uz mel i nejakou tu "Nobelovku".

    Nevim, co vas nuti sem psat takove zhovadilosti, ale priste byste mohl trochu popremyslet, nez neco na web vypustite. Takhle je to jen plytvani bajty...

  • 11. 6. 2012 21:51

    JKL (neregistrovaný)

    Pro finanční instituci už jsem pracoval už někdy v 19 letech a vydělal jsem jí tehdy během dvou měsíců tolik peněz, jak to nedokázali ani zkušení pracovníci s mnoha lety praxe.

    Pak jsem šel za managerem, že bych rád dostal přidáno. Odpověď: Nejde to. Moje: Cože? To jsem Vám vydělal tolik peněz a Vy mi ani nezvednete plat, představující zlomek? NASCHLEDANOU! A tehdy jsem pochopil, že zaměstnanecký poměr za fixní mzdu, kde veškerá práce je majetek zaměstnavatele, není to pravé ořechové... (Samozřejmě ostatní kolegové tento názor nesdíleli, protože už tak jsem měl 2x-3x než oni v 50 letech a já byl 19 letý "floutek" - každopádně peníze jsem vydělal JENOM JÁ SVÝMI NÁPADY, takže mi nepřišlo nemorální taky z nich něco chtít).

    285% roční výnos není problém. Problém je ho pouze trvale držet, když se to dostane z malých částek do velkých... Ono totiž nikdo nemůže rychle vydělat 3,9 bilionu a užít si je :-D Tohle by totiž shodilo trhy, nastala by finanční, ekonomická a hospodářská krize a hyperinflace. Peníze musí být v oběhu, nemůže je mít v držení jeden subjekt - ani na den :-D.

    Každopádně investovat tak, abych byl v důchodu zajištěný - tj. měl například zajištěný stálý pasivní příjem 30 000 Kč v dnešní hodnotě, to není VUBEC ŽADNÝ PROBLÉM.

    Vždyť normální člověk jde do důchodu v 60 letech nebo později. Takže má dobrých 45 let na to, aby studoval jak se investuje a aplikoval to v praxi - tedy zhruba dvě generace :-D.

    Akorát lidem se nechce něco se učit, zjišťovat si, studovat - takže ten čas prochlastají v hospodě nebo proleží u televize a pak se ptají po nějakém "jednoduchém řešení" nejlíp na jednu větu ve stylu: "Vložte peníze do ExtraBanky" nebo "Nakupte za ně ebenové dřevo", ovšem kdyby taková rada existovala, neztrácel bych už od 10 let svého života čas čtením knih, semináři a rozhovory s podnikateli a investory.

    Kdo tohle bude dělat - BUDE ZAJIŠTĚNÝ. A pokud bude jen trochu šikovný, bude i bohatý. Každopádně i když šikovný nebude, tak bude zajištěný alespoň tak, aby nebyl závislý na sociálním systému a nějakých penzijních fondech.

    Jak řekl kdysi Winston Churchil: "O svém životě rozhodněte sami, pokud to neuděláte za včas, udělá to někdo druhý za Vás!"

    A tohle je přesně ten případ, lidé, kteří "nemají čas", aby se zabývali otázkou investování a svého stáří a "pohodlně" to přenechají fondům a různým spořením - tak nechávají o svém životě rozhodovat druhé. Pak se nemůžou divit, že končí s holým pozadím nebo jim to tak tak stačí na život.

  • 11. 6. 2012 15:00

    JKL (neregistrovaný)

    Kdy už konečně lidem docvakne, že "hra o peníze", kterou všichni hrajeme ať chceme nebo ne, není o tom kolik ušetříme nebo neušetříme, ale o tom kolik VYDĚLÁME NEBO NEVYDĚLÁME.

    Znáte někoho kdo si "ušetřil" na vlastní blok nájemních bytů? Já teda ne. Ale znám několik lidí, kteří peníze nešetřili, ale investovali a pak si na to VYDĚLALI.

    Napřiklad jedna moje známá neustále řeší jestli něco v Kauflandu koupí s 10% slevou a jestli náhodou nemůže někde získat soutěžní kupón. A dokáže tak měsíčně "ušetřit" odhadem okolo 200 Kč.
    Pak se jí ovšem naskytla příležitost investice na hypotéku, ze strachu do toho nešla a člověk po ní na tom měl odhadem nějakých 800 000 Kč čistého zisku.

    To je příklad mezi "šetřením" a VYDĚLÁVÁNÍM. Ano, ten investor po ní nestříhá kupony na 10% slevy, nehádá se o špatně namarkovaný rohlík za 2,5 Kč. Ale když ten čas věnuje vydělávání, tak je přes to oproti ní několik milionů ročně v plusu.

    A jestli se ptáte jak využít 500 Kč investici měsíčně? I to se dá... Pokud do čehokoli každý měsíc investujete 500 Kč a zpátky dostanete 550 Kč, tak to přeci není problém, ať už děláte a umíte cokoliv. Pak stačí na ty peníze nesahat, znovu je celé investovat a další měsíc opět vydělat 10% a tak dál...
    Když udržíte tento 10% růst po 240 měsíců (20 let), tak ten 240 měsíc si vyděláte 3 906 MILIARD KORUN, tedy 3,9 BILIONU KORUN :-). A to byla Vaše investice na počátku 500 Kč a jinak jste do toho nedali VUBEC ŹADNÉ PENIZE :-).

    Myslíte, že 3,9 bilionu je možné ušetřit střádáním? Ne, dají se pouze vydělat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).