Hlavní navigace

Gmail s podporou změny výchozího formátování HTML e-mailů

4. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google se dlouhodobě snaží více či méně úspěšně uživatelům webového rozhraní jeho freemailové služby Gmail dopřát komfort, na jaký jsou zvyklí z desktopových klientů. Nedávno například zavedl experimentální podporu přidávání příloh k připravovaným zprávám i v offline režimu a nyní je další střípkem do mozaiky doplněk pro nastavení výchozího formátování komponovaných HTML e-mailů. Nový doplněk se jmenuje Výchozí styl textu a aktivovat si jej uživatelé mohou v nastavení služby na záložce…

Google se dlouhodobě snaží více či méně úspěšně uživatelům webového rozhraní jeho freemailové služby Gmail dopřát komfort, na jaký jsou zvyklí z desktopových klientů. Nedávno například zavedl experimentální podporu přidávání příloh k připravovaným zprávám i v offline režimu a nyní je další střípkem do mozaiky doplněk pro nastavení výchozího formátování komponovaných HTML e-mailů. Nový doplněk se jmenuje Výchozí styl textu a aktivovat si jej uživatelé mohou v nastavení služby na záložce Laboratoř.

Po aktivaci doplňku je pak v nastavení na úvodní kartě Obecné k dispozici nový box pro nastavení výchozího formátování. Lze si vybrat font z několika nabízených, použít tučný styl nebo kurzíva, nastavit velikost textu a eventuálně změnit i jeho barvu. Výchozí nastavení lze samozřejmě nadále při psaní jednotlivých e-mailů změnit ve vizuálním editoru HTML zpráv. (The Official Gmail Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).