Hlavní navigace

Google a další v červnu zpřístupní služby přes IPv6 všem a napořád

17. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Organizace ISOC dnes ve spolupráci s největšími světovými poskytovateli internetového obsahu a konektivity vyhlásila na 6. června 2012 Den globálního spouštění IPv6. Mezi iniciátory a zároveň účastníky najdeme například Google, Yahoo, Facebook, nebo internetového poskytovatele XS4ALL.Jde o následníka Světového dne IPv6, který se konal loni v červnu a měl za úkol otestovat během čtyřiadvaceti hodin připravenost poskytovatelů obsahu nabízet uživatelům informace pomocí protokolu IPv6.

Organizace ISOC dnes ve spolupráci s největšími světovými poskytovateli internetového obsahu a konektivity vyhlásila na 6. června 2012 Den globálního spouštění IPv6. Mezi iniciátory a zároveň účastníky najdeme například Google, Yahoo, Facebook, nebo internetového poskytovatele XS4ALL.Jde o následníka Světového dne IPv6, který se konal loni v červnu a měl za úkol otestovat během čtyřiadvaceti hodin připravenost poskytovatelů obsahu nabízet uživatelům informace pomocí protokolu IPv6.

BRAND24

Světový den IPv6 se setkal s převážně pozitivními ohlasy a tak se jeho iniciátoři rozhodli pro další, nezbytný krok k rozšíření IPv6.Tím krokem bude zpřístupnění IPv6 protokolu všem uživatelům. Zatímco tedy například Google dnes vyžaduje pro zpřístupnění svých služeb přes IPv6 individuální dohodu, od června bude publikovat AAAA záznamy v DNS bez rozlišení, zda je uživatel ze ‚známé‘ sítě, nebo nikoli.

Loňská akce se převážně omezila na poskytovatele obsahu, letos se zapojují i největší poskytovatelé konektivity pro koncové uživatele (alespoň ti američtí). V jejich případě by k uvedenému datu měl být protokol IPv6 dostupný pro alespoň jedno procento jejich uživatelské základny.Více informací lze získat na oficiální stránce akce, http://www.wor­ldipv6launch.or­g/, až se vzpamatuje z náporu zájemců o bližší informace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).