Hlavní navigace

Google a největší evropská banka připojí rozvojové země k Internetu

11. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Google a evropská banka HSBC investovali do projektu, jehož cílem je připojit prostřednictvím levného broadbandu k Internetu obyvatele Afriky a některých dalších rozvojových oblastí. Celá iniciativa vychází od skupiny O3b Networks, což je startup satelitního broadbandu s odvážným cílem poskytnout připojení k Internetu 3 mld. lidí, kteří zatím nedostali příležitost Internet využívat. Projekt hodlá vytvořit vysokorychlostní satelitní síť pro lokální ISP, kteří budou moci přeprodávat…

Společnost Google a evropská banka HSBC investovali do projektu, jehož cílem je připojit prostřednictvím levného broadbandu k Internetu obyvatele Afriky a některých dalších rozvojových oblastí. Celá iniciativa vychází od skupiny O3b Networks, což je startup satelitního broadbandu s odvážným cílem poskytnout připojení k Internetu 3 mld. lidí, kteří zatím nedostali příležitost Internet využívat. Projekt hodlá vytvořit vysokorychlostní satelitní síť pro lokální ISP, kteří budou moci přeprodávat připojení koncovým uživatelům. O3b Networks tvrdí, že by měla síť fungovat od konce roku 2010 a mohla by pokrývat území od okraje Španělska po Jihoafrickou republiku, část Jižní Ameriky a část Asie. Náklady na projekt by se měly vyšplhat až na 650 mil. USD. Prvních 65 mil. USD už má přitom O3b Network k dispozici. (Reuters, Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).