Hlavní navigace

Google Buzz si nechává potvrdit nastavení kvůli ochraně soukromí

Jiří Macich ml.

Jak už jsme vás informovali, Google před časem změnil kritizované chování komunitní služby služby Google Buzz. Řadě uživatelů totiž vadilo, že automatické sestavení kontaktů, se kterými by mohl uživatel komunikovat právě přes Google Buzz. Ve vzduchu se dokonce začaly vznášet žaloby kvůli nepřiměřenému zásahu do soukromí, přestože původně byla tato funkce prezentována jako výhoda služby. Chování Google Buzz bylo později upraveno tak, aby automatické sestavení kontaktů bylo pouhým návrhem, který…

Jak už jsme vás informovali, Google před časem změnil kritizované chování komunitní služby služby Google Buzz. Řadě uživatelů totiž vadilo, že automatické sestavení kontaktů, se kterými by mohl uživatel komunikovat právě přes Google Buzz. Ve vzduchu se dokonce začaly vznášet žaloby kvůli nepřiměřenému zásahu do soukromí, přestože původně byla tato funkce prezentována jako výhoda služby. Chování Google Buzz bylo později upraveno tak, aby automatické sestavení kontaktů bylo pouhým návrhem, který musí uživatel explicitně odsouhlasit.

Jenže Google Buzz začali mnozí lidé užívat před implementací této novinky, takže se jim v těchto dnech raději zobrazuje okno s potvrzením nastavení. V něm uživatelé vidí koho následují a kdo následuje je. Z přehledu je možné následování zrušit resp. zablokovat, eventuálně si lze zobrazit profil následovaných/nás­ledujících uživatelů. Dále je přes zmíněné okno možné zakázat/povolit zobrazování následovaných osob ve vlastním veřejném profilu a také spravovat připojené stránky. (The Official Gmail Blog)

Našli jste v článku chybu?