Hlavní navigace

Google Chrome po půl roce

27. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google Chrome už si pomalu nezaslouží nálepku nový prohlížeč. O víkendu to bude půl roku, co se o tomto browseru objevily první zvěsti na Internetu a krátce na to vyšla první veřejná testovací verze. První krůčky Google Chrome na trhu shrnuje náš redakční speciál. V České republice je Google Chrome okrajovým prohlížečem. V prvních lednových dnech se jeho tržní podíl dle Navrcholu.cz pohyboval okolo jednoho procenta. Na severoamerickém trhu dle Net Applications obsadil čtvrtou příčku s lednovým…

Google Chrome už si pomalu nezaslouží nálepku nový prohlížeč. O víkendu to bude půl roku, co se o tomto browseru objevily první zvěsti na Internetu a krátce na to vyšla první veřejná testovací verze. První krůčky Google Chrome na trhu shrnuje náš redakční speciál.

V České republice je Google Chrome okrajovým prohlížečem. V prvních lednových dnech se jeho tržní podíl dle Navrcholu.cz pohyboval okolo jednoho procenta. Na severoamerickém trhu dle Net Applications obsadil čtvrtou příčku s lednovým podílem 1,12 procenta.

Z příchodu Google Chrome každopádně těží i uživatele dalších prohlížečů, protože konkurenční boj se přiostřil. Začalo nové kolo souboje o nejrychlejší prohlížeč, do kterého se přihlásili tvůrci prohlížečů Firefox, Opera i Safari. Zároveň Google Chrome vzbudil značný uživatelský zájem o anonymní režim surfování, přestože třeba Safari tuto funkci nabízí již několik let. Těšit se na ní mohou v nadcházejících verzí i uživatele Internet Exploreru a Firefoxu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).