Hlavní navigace

Názor k článku Google Cloud Platforma: Google Apps, Marketplace, Android a App Engine od VViki - To, čemu říkáte poměrně dobrá integrace, je (tedy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 6. 2011 11:22

    VViki (neregistrovaný)

    To, čemu říkáte poměrně dobrá integrace, je (tedy aspoň tak jsem to pochopil, pokud se mýlím, prosím opravte mě) pouze víceméně jednosměrný export z AD do Google Apps.
    O co mi šlo především je on-line ověření vůči AD (tj. když si změním heslo v AD, přihlásím se tímto heslem i do Goggle Apps), což podle mě vůbec ten tool neřeší.
    Navíc, pokud musím používat Google Chrome, tak můžu samozřejmě zapomenout na (teď nevím, jestli to správně nazvu) "instant-sign on" - myslím tím automatické přihlášení do webové aplikace svou aktuální doménovou windows identitou (aniž bych musel psát jméno či heslo). Takže po každém vypršení session mě čeká datlení jména a hesla (i když, neznám Google Apps, možná tam mají nějaký mechanizmus na udržení session i při neaktivitě).

    K rychlosti obecně - mám možnost porovnat minimálně dvě aplikace, které mají tlustého klienta a webový interface. Tlustý klient v obou případech funguje výrazně rychleji (ačkoliv vlastní data jsou stejná). Osobně nemám webové aplikace rád, protože z principu pracují neefektivně (vždy přenášejí ze serveru mimo dat i jejich prezentaci) a pokud mám možnost použít tlustého klienta, udělám to.

    K rychlosti intranet x internet - to záleží hodně na povaze aplikace. Pokud jsou obsahem delší data (dokumenty, delší logy), tak je samozřejmě rychlost sítě/připojení do internetu zásadní...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).