Hlavní navigace

Google Doctype: wiki encyklopedie pro webové vývojáře

19. 5. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V rámci Google Code byla spuštěna otevřená encyklopedie Google Doctype, která oslovuje zejména webové vývojáře. Pro začátek obsahuje třeba seznam CSS atributů včetně stručného popisu každého z nich a řadu návodů „jak na to“ k CSS a DOM. K rozšiřování můžete přispět třeba i vy, protože encyklopedie Google Doctype je založena na wiki principu, takže jednotlivé stránky v encyklopedii lze nejen komentovat, ale i editovat. Asi není překvapením, že je využívána služba Google Sites, tedy wiki…

V rámci Google Code byla spuštěna otevřená encyklopedie Google Doctype, která oslovuje zejména webové vývojáře. Pro začátek obsahuje třeba seznam CSS atributů včetně stručného popisu každého z nich a řadu návodů „jak na to“ k CSS a DOM. K rozšiřování můžete přispět třeba i vy, protože encyklopedie Google Doctype je založena na wiki principu, takže jednotlivé stránky v encyklopedii lze nejen komentovat, ale i editovat. Asi není překvapením, že je využívána služba Google Sites, tedy wiki platforma, která je jinak součástí balíčku Google Apps. (Google Blogoscoped)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).