Hlavní navigace

Google Drive pro firmy s neomezeným prostorem a další cloudové novinky

26. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Konference Google I/O přinesla také další novinky týkající se úložiště Google Drive a na něj napojeného kancelářského řešení v podobě webových a mobilních aplikací. Co vše je nového?

Přibližně tři měsíce po výrazném zlevněníGoogle Drive pro uživatele připraveny další novinky tentokrát odhalené na konferenci Google I/O. Populární cloudové úložiště se během následujících týdnů dočká zmodernizovaného webového rozhraní, které prý bude rychlejší jak z hlediska výkonu, tak z hlediska ovládání.

Například přístup k posledním aktivitám, sdílení souborů a jejich zpřístupnění offline ve webovém prohlížeči má být za všech okolností záležitostí jediného kliknutí. Nové rozhraní prý rovněž bude přístupnější pro zrakově hendikepované uživatele díky podpoře zoomování, vysokému kontrastu a optimalizaci pro čtečky obrazovky.

Kancelářská sada, která je nedílnou součástí úložiště Google Drive, nyní kromě webových aplikací nabízí také aplikace mobilní. K nedávno uvolněnému textovému editoru Google Docs a tabulkovému kalkulátoru Google Spreadsheet nyní přibyla aplikace pro práci s prezentacemi Google Slides rovněž pro Android 4.0 a vyšší.

Google se rozhodl, že svou mobilní kancelář rozdělí do několika aplikací nezávislých na přístupové aplikaci samotného úložiště, která byla čerstvě aktualizována. Základ trojice stěžejních kancelářských aplikací pochází z osvědčeného mobilního kancelářského balíčku QuickOffice, který Google v roce 2012 převzal i s jeho tvůrci.

BRAND24

Google také promptně zareagoval na skutečnost, že Microsoft předplatitelům Office 365 v rámci služby OneDrive for Business nově poskytuje úložiště s kapacitou 1 TB. Google Drive sice je součástí Google Apps (konkurence Office 365), ale dosud se neodlišoval od verze pro širokou veřejnost. To se má nyní změnit.

Na scénu přijde Google Drive for Work. Za poplatek ve výši deseti dolarů za zaměstnance Google má firmám nabízet neomezený prostor pro jejich soubory, což je velmi pádná odpověď na navýšení kapacity úložiště OneDrive for Business z 25 GB na rovný 1 TB. Evidentně se naplno rozbíhá nekonečná válka úložišť.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).