Hlavní navigace

Google Gears již podporuje nový Firefox 3.5

17. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stalo se už zvykem, že s příchodem nové verze prohlížeče Mozilla Firefox nastanou problémy s kompatibilitou s některými rozšířeními. Dalo by se pochopit, že svá rozšíření nestačí ani během dlouhé testovací fáze upravit autoři, kteří je vyvíjejí jen jako nevýdělečnou volnočasovou aktivitu. U velkých technologických firem je však řadou uživatelů očekávána trochu větší připravenost. Není tedy divu, že se na Google snesla kritika, když jeho nástroj Google Gears nebyl s novým Firefoxem 3.5…

Stalo se už zvykem, že s příchodem nové verze prohlížeče Mozilla Firefox nastanou problémy s kompatibilitou s některými rozšířeními. Dalo by se pochopit, že svá rozšíření nestačí ani během dlouhé testovací fáze upravit autoři, kteří je vyvíjejí jen jako nevýdělečnou volnočasovou aktivitu. U velkých technologických firem je však řadou uživatelů očekávána trochu větší připravenost. Není tedy divu, že se na Google snesla kritika, když jeho nástroj Google Gears nebyl s novým Firefoxem 3.5 kompatibilní.

Zhruba po dvou týdnech od vydání finálního Firefoxu 3.5 ale Google napravil své zaváhání. Google Gears je nyní oficiálně kompatibilní s Firefoxem 3.5 pro MS Windows a Mac OS X. Pokud o Google Gears slyšíte poprvé, pak vězte, že jde o technologii pro běh vybraných webových aplikací i bez přístupu na Internet. Hodí se například pro uživatele různých mobilních připojení, která mohou mít chvilkové výpadky. (Mozilla Links)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).