Hlavní navigace

Google i Microsoft nakupují. Jeden senzory, druhý Wunderlist

3. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Obě firmy posilují ve svých oblastech. Pro Google nákup společnosti Lumedyne Technologies znamená především další vylepšení samořiditelných aut.

Pětaosmdesát milionů dolarů měl podle zdrojů serveru Xconomy zaplatit Google za devět let starou firmu sídlící v San Diegu. Lumedyne od svého založení spolupracovala i s armádou a během své existence vyvinula hned několik chytrých snímačů a senzorů. 

Už před dvěma lety ale prezentovali na konferenci v Detroitu senzory pro automobilový průmysl. Tím se pravděpodobně dostali do hledáčku Googlu. Kromě aut by firma mohla senzory využívat i v mobilech a navigaci, především té uvnitř budov

Na nákupy vyrazil i Microsoft. Ten si ale pořídil softwarovou posilu a koupí firmy 6Wunderkinder získal do své stáje úspěšnou aplikaci Wunderlist. Firma tak zkouší prorazit do světa GTD a populárních služeb pro zvýšení efektivity práce. 

Wunderlist funguje pět let a zatím posbíral 13 milionů uživatelů, kteří už si do něj zadali víc než miliardu úkolů. Podle blogu startupu by nový majitel neměl službu výrazně měnit. Stejné by měly zůstat i ceny a šéf Christian Reber by měl dál vést tým i vývoj produktu. 

Tipy C

Poslední nákup zapadá do postupné strategie Microsoftu. Už loni koupila firma autory e-mailové aplikace Acompli a letos v únoru se lidé z akvizičního oddělení domluvili na převzetí kalendářové aplikace Sunrise. 

Nákupem Wunderlistu navíc firma, ve které vládne Satya Nadella, posílí svou pozici v Berlíně, kde už provozuje svůj vlastní startupový akcelerátor Microsoft Ventures

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).