Hlavní navigace

Google koupil YouTube

9. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Před pár minutami Google vydal tiskovou zprávu, kterou potvrzuje spekulace o koupi videohostingové služby YouTube. Ty v internetových i tradičních médiích kolovaly již několik dní a ukázaly se být velmi přesnými, včetně odhadu ceny. Google za YouTube formou akcií zaplatí 1,65 miliardy dolaru. Pod něj přecházejí všichni současní zaměstnanci YouTube, kteří budou dál vyvíjet tuto službu pod samostatnou značkou. Osud Google Videa je nejasný, zdá se však, že minimálně pro tuto chvíli bude Google obě…

Před pár minutami Google vydal tiskovou zprávu, kterou potvrzuje spekulace o koupi videohostingové služby YouTube. Ty v internetových i tradičních médiích kolovaly již několik dní a ukázaly se být velmi přesnými, včetně odhadu ceny. Google za YouTube formou akcií zaplatí 1,65 miliardy dolaru. Pod něj přecházejí všichni současní zaměstnanci YouTube, kteří budou dál vyvíjet tuto službu pod samostatnou značkou. Osud Google Videa je nejasný, zdá se však, že minimálně pro tuto chvíli bude Google obě služby provozovat paralelně. YouTube je přesvědčivá jednička na poli online videa. Jeho akvizicí proto Google razantně vstupuje do této oblasti, o kterou již dlouhou dobu jeví eminentní zájem. (jilm.blog.lu­pa.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je bývalým redaktorem Lupa.cz, nyní pracuje jako konzultant v BCG. Vystudoval ekonomii a právo. Občas bloguje: jilm.cz a často tweetuje: @jilm.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).