Hlavní navigace

Google má celosvětově problémy. Nejede Gmail, Google+, Disk Google a další služby

24. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zhruba v osm hodin večer v pátek postupně vypadl Gmail, Google+, Disk Google a související služby, například komentáře na YouTube

Celosvětový výpadek Gmailu, Google+, Disku Google, komentářů na YouTube a dalších návazných služeb vyvolává vlnu komentářů na Twitteru a nervozitu při sledování App Status Dashboard . Na té se v 20:25 konečně objevilo oranžové (přerušení služeb) světélku u Gmailu, ale další služby jsou uváděné ve funkčním stavu.

Výpadek se projevuje celosvětově a pro uživatele Gmailu znamená pouze chybu 500 (internal server error) a v řadě případů je hlášena i nemožnost dostat se k poště prostřednictvím POP3/IMAP. Google+ je pomalý, vrací náhodné chyby (včetně již zmíněné chyby 500). Výpadek postihl i YouTube, zejména proto, že došlo k napojení na komentářový systém z Google+.

Žádné konkrétní informace prozatím nejsou známy.

Dodatek 21:00 – Gmail se podle všeho vrací do funkčního stavu, Google+ částečně (některé části nefungují). Dashboard má drobnou aktualizaci v podobě „We're investigating reports of an issue with Gmail. We will provide more information shortly.

Dodatek 21:05 - App Status Dashboard hlásí „přerušení“ u většiny služeb. Zelená je výjimečná. Ve všech případech je ale uváděno pouze, že Google poskytne v brzké době další informace. 

Dodatek 21:20 – V App Status Dashboard se objevila u Gmailu informace o obnovení funkčnosti pro některé uživatele. Není známo kdy bude vše zpět v normálu („Gmail service has already been restored for some users, and we expect a resolution for all users in the near future. Please note this time frame is an estimate and may change.“)

Dodatek 21:30 – Zhruba hodinu a půl po výpadku se u Gmailu objevuje zelené světélko a informace o funkčním stavu („The problem with Gmail should be resolved. We apologize for the inconvenience and thank you for your patience and continued support. Please rest assured that system reliability is a top priority at Google, and we are making continuous improvements to make our systems better.“)

UX DAy - tip 2

Dodatek 22:30 – Gmail, Docs a většina služeb je pravděpodobně funkční, Gooogle+ nicméně zůstává nepoužitelné. Tak nějak to trochu vypovídá o tom, jak to vlastně stále s tím Google+ je.

Dodatek 9:30 o den později – Google na blogu zveřejnil informaci o důvodu výpadku. Čtěte v Today’s outage for several Google services

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).