Hlavní navigace

Google Maps prodělaly jedny z největších úprav zobrazování

27. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google se pochlubil novinkami u své služby Google Maps, které neváhal označit za jednu z největších inovací v již téměř pětileté historii svých webových map. A o jaké novinky to vlastně jde? O předělaní zobrazení map a objektů na nich. Nově mají být lépe vidět silnice v režimu hybridního zobrazení, zejména pak místní komunikace, které ve starém provedení často zapadaly do okolní krajiny a na mapách nebyly vidět. U základního zobrazení Google předělal podobu písma, takže by se třeba názvy ulic…

Google se pochlubil novinkami u své služby Google Maps, které neváhal označit za jednu z největších inovací v již téměř pětileté historii svých webových map. A o jaké novinky to vlastně jde? O předělaní zobrazení map a objektů na nich. Nově mají být lépe vidět silnice v režimu hybridního zobrazení, zejména pak místní komunikace, které ve starém provedení často zapadaly do okolní krajiny a na mapách nebyly vidět. U základního zobrazení Google předělal podobu písma, takže by se třeba názvy ulic měly nyní lépe číst. Zároveň došlo k zúžení vyznačení silnic, takže už se nestává, že na mapě spolu dvě silnice těsně sousedí, přestože mezi nimi je v reálu ještě nějaký prostor. Vylepšení se dočkalo také zobrazení tratí metra a železnice. Pokud chcete vidět konkrétní podobu změn, podívejte na screenshoty, které nabízí Google Lat Long Blog.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).