Hlavní navigace

Google Mapy jdou do off-linu. Už umí v mobilu navigovat bez připojení

11. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: zimmytws / Shutterstock.com
Poslední hřebík do rakve klasických navigací zatluče Google. Nová aktualizace jeho map totiž odstraní závislost na mobilním připojení v cizině.

Firma off-line navigaci ohlašovala už na letošní  konferenci Google IO. Teď se hledat cestu naučila androidová verze. Majitelé telefonů s iOS si ještě počkají. 

Stáhnout si mapu cílového města šlo v aplikaci už dřív. Teď ale Google nad mapy přidal ještě vrstvu navigace. Tu si stáhne aplikace spolu s mapou. Jediné, o co uživatelé bez připojení přijdou, budou aktuální dopravní informace.

Potom, co si uživatel mapu stáhne, telefon se do ní přepne v okamžiku, kdy ztratí signál mobilního internetu. K dispozici budou informace o místech na mapě, jejich hodnocení nebo kontakty. 

UX DAy - tip 2

Konkurence nespí

Off-line mapy jsou velkým podzimním tématem i tuzemského Seznamu. Ten na konci října vypustil novou aplikaci svých map. Uživatelům nabízí ke stažení mapy celé Evropy, a to včetně turistických map a cyklostezek. Celý Starý kontinent zabere v telefonu 10 GB. 

Mapový tým Seznamu chce záběr ještě rozšiřovat i o mimoevropské země. Seznam má spadeno i na zahraniční uživatele a aplikace se automaticky přepíná do angličtiny podle jazyku v telefonu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).