Hlavní navigace

Google může získat doménu gtalk.cz zdarma

5. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vstup Googlu na český trh je v plném proudu, ovšem doména google.cz není jediná, kterou si světová jednička mezi vyhledávači včas nezaregistrovala, dokud byla volná. Jednou z nich je gtalk.cz. Jako GTalk bývá označován komunikační program Google Talk. Doména gtalk.cz v držení Radima Hasalíka (mj. provozovatele blogovacího systému Brouzdej) zatím přesměrovává na oficiální stránku Google Talku. Radim Hasalík vydal tiskové prohlášení, ve kterém tvrdí, že Googlu nabídl doménu gtalk.cz k převzetí…

Vstup Googlu na český trh je v plném proudu, ovšem doména google.cz není jediná, kterou si světová jednička mezi vyhledávači včas nezaregistrovala, dokud byla volná. Jednou z nich je gtalk.cz. Jako GTalk bývá označován komunikační program Google Talk. Doména gtalk.cz v držení Radima Hasalíka (mj. provozovatele blogovacího systému Brouzdej) zatím přesměrovává na oficiální stránku Google Talku. Radim Hasalík vydal tiskové prohlášení, ve kterém tvrdí, že Googlu nabídl doménu gtalk.cz k převzetí zdarma a bez dalších podmínek. Chtěl tak předejít možnému spekulování s doménou. Zatím prý čeká na vyjádření Googlu.

Horší by to měl Google při pokusu získat doménu gmail.cz, kterou má v držení Libor Nováček a soudě podle jejího současného obsahu jí pravděpodobně drží ze spekulativních důvodů. I v Česku se registrují domény, které může omylem uživatel vyťukat například jako následek překlepu. Třeba googl.cz nebo gugl.cz. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).