Hlavní navigace

Chromecast míří na nové trhy, chytré hodinky Google nechystá

17. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google na konferenci SXSW 2014 popřel, že by chystal vlastní chytré hodinky či novou generaci zařízení Chromecast. Ta současná se prý prodává dobře a zamíří oficiálně na další trhy.

Google prý nechystá chytré hodinky nebo jiné nositelné zařízení. Na konferenci SXSW 2014 v americkém Austinu to řekl Sundar Pichai, šéf projektů Android, Google Chrome a Google Apps. Během několika dnů by však měl vyjít Software Development Kit pro Android zaměřující se právě na podporu nositelných doplňků pro mobil či tablet.

Dalším tématem byl Chromecast. Přesnější oficiální údaje o prodejnosti opět nebyly zveřejněny. Sundar Pichai se pouze nechal slyšet, že se zařízení již prodaly miliony. Například v internetovém obchodě Amazon.com je Chromecast nejprodávanějším produktem v sekci s elektronikou, kde z prvního místa sesadil čtečku Kindle.

Tipy C

Google je prý s odezvou na Chromecast spokojen: jak ze strany poskytovatelů obsahu, tak ze strany koncových zákazníků. Sundar Pichai popřel zvěsti o přípravách nové verze zařízení. Google se prý chce zaměřit zatím jen na rozvoj softwarové stránky, s čímž mu mají díky nedávno uvolněnému SDK pomoci i nezávislí vývojáři.

Nyní má Chromecast expandovat na další trhy. Oficiální prodej totiž probíhá pouze ve Spojených státech. V dalších zemích je dostupný jen díky šedému dovozu. Oficiální prodej se má nyní rozšířit do Velké Británie a Austrálie. Do konce roku prý Chromecast zamíří na další trhy. Podle našich informací by mezi nimi měl být i ten český.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).