Hlavní navigace

Google nasazuje uživatelské filtrování výsledků vyhledávání

Jiří Macich ml.

Vyhledávač Google zavádí uživatelské filtrování výsledků vyhledávání. Každý zaregistrovaný a přihlášený uživatel si nyní může zablokovat zobrazování nežádoucích stránek mezi výsledky vyhledávání. Funguje to tak, že pokud nejste se stránkou spokojeni a vrátíte se zpět na výsledky vyhledávání, vyhledávač vám nabídne zablokování právě té stránky, ze které se vracíte.  

Vyhledávač Google zavádí uživatelské filtrování výsledků vyhledávání. Každý zaregistrovaný a přihlášený uživatel si nyní může zablokovat zobrazování nežádoucích stránek mezi výsledky vyhledávání. Funguje to tak, že pokud nejste se stránkou spokojeni a vrátíte se zpět na výsledky vyhledávání, vyhledávač vám nabídne zablokování právě té stránky, ze které se vracíte.  

Google tak chce dát uživatelům do ruky nástroj, jak se zbavit různého balastu mezi výsledky vyhledávání. Zároveň chce zohledňovat v hodnocení časté blokování konkrétních stránek. Blokování se zaměřuje na celé domény a lze jej kdykoliv zase zrušit. Novinka zatím funguje na Google.com, ale v dohledné době by se měla rozšířit i na další jazykové mutace včetně Google.cz.

Zdroj: The Official Google Blog

Našli jste v článku chybu?
18. 3. 2011 22:01
Divnej (neregistrovaný)

Čistě náhodou, kdybych už tedy něco vyhledával v okamžiku kdy jsem přihlášen k účtu... Jednotlivé výsledky vyhledávání, které mne zaujmou, otvírám v samostatných záložkách. Tlačítko zpět používám minimálně a jen ve specifických situacích.

To že mi jeden výsledek hledání nestačí, také ještě neznamená, že mi vyhledávač přehodil nepoužitelný vzorek odkazů.