Hlavní navigace

Google odpovídá Microsoftu na invektivu ohledně ochrany soukromí

2. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Není to tak dávno, co Peter Cullen, vedoucí odboru ochrany soukromí ve společnosti Microsoft, poznamenal na adresu vyhledávače Google, že je dnes v oblasti ochrany soukromí uživatelů tam, kde byl Microsoft a konkurence před deseti lety. Google nyní na tuto výtku prostřednictvím svého australského mluvčího reagoval vysvětlením, že jsou různé způsoby, jak lze nakládat se soukromím. Neuvedl však žádná čísla, která by například dávala tušit, kolik zaměstnanců se v Googlu touto problematikou zabývá.…

Není to tak dávno, co Peter Cullen, vedoucí odboru ochrany soukromí ve společnosti Microsoft, poznamenal na adresu vyhledávače Google, že je dnes v oblasti ochrany soukromí uživatelů tam, kde byl Microsoft a konkurence před deseti lety. Google nyní na tuto výtku prostřednictvím svého australského mluvčího reagoval vysvětlením, že jsou různé způsoby, jak lze nakládat se soukromím. Neuvedl však žádná čísla, která by například dávala tušit, kolik zaměstnanců se v Googlu touto problematikou zabývá. Microsoft se netají tím, že v tomto sektoru zaměstnává přes 40 odborníků na plný úvazek, a více než 400 dalších odborníků externě. Google se k tomu vyjádřil následovně: Tady u nás v Googlu nemáme zvláštní oddělení zabývající se otázkami soukromí, nýbrž se jimi vzhledem k jejich důležitosti zabývají odborníci, kteří spolupracují s ostatními zaměstnanci od vývojářů po manažery. Google se dlouhodobě těší negativní pozornosti společností jako je Privacy International, toho se pochopitelně snaží konkurenti využít.(Zdnet)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).