Hlavní navigace

Google patentuje chytré hodinky se dvěma displayi a Evropané nevěří reklamě

31. 3. 2013
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Další vydavatelé chtějí, aby Google platil za návštěvníky, v JavaScriptu se už programuje to, co dříve v assembleru a Twitter má (opět) potíže ve Francii. Je tu další #TYDEN.

Fascinující příběh boje Google proti slovu „ungoogleable“ (tedy něco jako nevygooglitelný). Viz Why Did Google Fight So Hard To Erase A Swedish Word From An Official List?

Když Google „uplatil“ francouzské a belgické novináře v podobě ústupku v placení za něco, za co by měly tamní noviny platit jemu, tak bylo dost jasné, že se brzy objeví další. Na řadě je Portugalsko. Viz Is Google Regretting Paying Off Belgian And French Newspapers Yet? Other Newspapers Demand Their Cut

This Is Not The Cloud Computing We Should Have ne zcela šťastně míchá Google Reader a Cloud Computing, ale jinak si všímá podstatných věcí právě okolo cloudu. Osobně bych to neviděl tak špatně a využití cloudu mi zatím více dává než bere. Ale pravda asi je, že to není „100% pure cloud“. Cloud je zatím hlavně „nadstavba“ nad lokálními daty umožňující je mít kdekoliv a kdykoliv dostupné.

10 IFTTT Recipes to Optimize Your Business pro inspiraci. IFTTT možná svět nezachrání ani vám zázračně nebude vydělávat peníze (i když, kdo ví). Může vám ale místy pomoci.

Czech Radio Stripes Back je příležitost podívat se, jak se na změnu loga Českého rozhlasu dívají v zahraničí. V článku příliš názorů nenajdete, poučná je diskuze pod ním.

HARDWARE

Google má patent na „dual-screen smart watch“. Docela zajímavé. Viz Google dual-screen smart watch patent could reveal plans

Google Glass možná získají další zákaz – jejich používání při řízení. Viz West Virginia May Ban Google Glass-ing While Driving

Team Unveils Pee-Controlled Urinal Video Game a ano, nejspíš tomu rozumíte správně. Jde o hru ovládánou močením do pisoáru.

iOGrapher je poněkud zvlášní kryt na iPad Mini. Promění ho v kameru. Viz iOgrapher Support Case for iPad Mini

The largest computer ever built opravdu stojí za prozkoumání. SAGE (Semi Automatic Ground Environment) sloužil k sledování Sovětských bombardérů a  v padesátých a šedesátých letech dokázal propojit radary k tomu používané. S pomocí modemů a rychlosti 1300 baudů.

Ano, všechno je to spiknutí zlovolných výrobců, kteří vyrábějí věci tak, aby se rozbily co nejdřív. Viz Sabotáž: Časované bomby v produktech, které kupujeme

WEBDESIGN, INTERNET

Zajímá vás historie Google Readeru? Čtěte The Evolution Of Google Reader Started With A Crash

“Like”-able Content: Spread Your Message with Third-Party Metadata aneb velmi užitečné povídání o metadatech používaných Facebook a Twitterem.

Teen Girls Most Likely to Rely on Mobile for Internet tak nějak potvrzuje to, co je možné vidět okolo nás. A ještě další související čísla hledejte v Smartphone SocNet App Consumption 29% Higher For Women Than Men

Je tohle stále ještě „internet“, HTML a „prohlížeč“? Viz 80,000 Lines of Objective-C: Bringing Multi-Touch Physics to the HTML5 Browser

PNG Optimization Online and Local: Can CompressPNG and ImageAlpha Dethrone TinyPNG? je dobrá otázka. A taky dobrý úvod do toho, jak je možné optimalizovat PNG.

Vyšší dívčí v JavaScriptu? Asi ano, Games Galore: Building Atari with CreateJS. Bez legrace.

SOFTWARE

The Windows Store Crosses 50,000 Available Apps For Windows 8 And Windows RT je asi dobrá zpráva. Přes padesát tisíc aplikací pro Windows 8 a Windows RT ve Windows Store.

Check Out This RPG Trapped in an Excel Spreadsheet… uvidíte něco, co jste ještě neviděli.

17 minut traileru na Battle Field 4:

A tohle umí nové ovladače a PhysX:

6 Feed Readers to Replace the Google Reader Void je další článek obsahující tipy na náhrady za Google Reader.

BEZPEČNOST, SOUKROMÍ, PRÁVO

Shutterfly žaluje Kodak, problémem je aplikace, která umožní lidem objednat si vytištěné album skládající se z jejich fotek na Facebooku. Shutterfly právě takovouto technologii koupilo od Kodaku v rámci rozprodeje firmy, která úspěšně zkrachovala. Viz Shutterfly sues Kodak to stop app duplicating sold tech

Cisco soud odsoudil k zaplaceni 70 milionů dolarů za patentový podvod. Viz Cisco hit with $70 million in damages for patent fraud

Pokud navštěvujete zahraniční weby, zejména ty technologické, možná máte napadený počítač. Viz The Wirecutter and other sites may have infected your PC

Trochu zvláštní věci se dějí okolo Google a jeho WebM video standardu. Vyrazila proti němu Nokia a snaží se ho zablokovat prostřednictvím patentu. Viz Nokia Uses Patents To Block Google's WebM Web Video

Pokud se budete jenom trochu snažit, tak na Amazon S3 najdete spoustu obsahu, který by neměl být volně dostupný. Ale prostě je. Viz Researcher finds unsecured photos, data on Amazon S3 storage

Správce domény .lv zveřejnil dlouhý otevřený dopis dokumentující jeho boj s arogantními lidmi ze Spamhausu. Čtěte v PDF

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Twitter Sued For $50 Million In France For Protecting Identity Of Hateful Twitter Users (Even Though It Deleted The Tweets) je zajímavý příběh týkající se antisemitských tweetů. A také antisemitského hashtagu, který se ve Francii stal nejpopulárnějším.

What Twitter Can Learn From Google About Tracking Tweets That Go Viral je ve skutečnosti článek spíše o Google+. Hlavně o funkčnosti jménem Ripple. Pokud chcete vidět příklad, zkuste třeba NASA moves to Linux.

REKLAMA A MARKETING

Few Consumers Trust Social Media Marketing, Internet Ads asi nebude dobrá zpráva, V Evropě prostě spotřebitelé reklamě nevěří.

Including Mobile-Only Audience Count Boosts Twitter, Pinterest Reach by >50% je hodně zajímavé zjištění, ale vlastně není až tak překvapivé. Twitter má výrazně vysoké procento čistě mobilních uživatelů.

Americký T-Mobile se prý rozloučil se sympatickým děvčetem (Carly Foulkes) ze své reklamy. Viz T-Mobile Girl Was Sexy But Ineffective. A pokud by vás to ještě více zajímalo, tak Carly je na Twitteru (@FoulkesCarly). Má samozřejmě i nějaké ty fanouškovské stránky na Facebooku (třeba Carly Foulkes – Fan Page)

How Chili's Got Nearly a Million Likes by Fixing a ‚Broken‘ Burger for a Girl With Autism je jeden z dobrých příkladů marketingu na sociálních sítích.

Which Social Media Marketing Tactics Work Best? je výsledek průzkumu na téma, co nejlépe v sociálních médiích funguje pro B2B a B2C. Překvapivě je v obou případech na první místě zlepšení zapojení zákazníků, na druhém zvýšení návštěvnosti webu.

MOBILNÍ APLIKACE

Facebook doplnil do svého Messengeru pro iOS možnosti VoIP komunikace. Hodně zajímavé, byť to trochu kazí to, že k tomu došlo pouze ve Velké Británii. Viz Facebook rolls out VoIP services to Messenger iOS app in UK

Je tu nový Flipboard, vice v Flipboard 2.0: Now With Pinning, People Tagging, Search and Ecommerce

Apple a iCloud? Stručně řečeno, naslibováno něco skvělého, ale výsledkem je něco, co nefunguje. Viz Apple's broken promise: why doesn't iCloud ‚just work‘?

Smartphone Users Check Facebook 14 Times a Day docela zní, jako kdyby to bylo nízké číslo. Přiznejte si to, kolikrát za den se jdete podívat na Facebook (nebo Twitter atd.)?

3 in 4 Young Smartphone Owners Check Their Devices As Soon As They Wake Up je výsledek průzkumu IDC u 18 až 24letých. Tři čtvrtiny se začnou věnovat mobilu hned po probuzení.

STARTUPY A EKONOMIKA

Apple koupil společnost WifiSLAM za 20 milionů dolarů. Viz WSJ: Apple buys ‚indoor GPS‘ firm WifiSLAM for $20 million

Internetové obchody by mohly platit „internetovou daň“. Viz U.S. Senate Approves Proposed Internet Sales Tax

Evernote, Deutsche Telekom Launch Partnership a v praxi to bude znamenat, že na 60 milionů uživatelů Internetu v Německu získá roční licenci na Evernote Premium.

Yahoo koupilo Summly. Což je svým způsobem konkurent pro (končící) Google Reader. Viz Yahoo Paid $30 Million in Cash for 18 Months of Young Summly Entrepreneur’s Time

Bitcoin raketově rostl, v čtvrtek byl na 90 USD. Zajímavé čtení na toto téma je v Bitcoin miners hit back at cyber-thieves

How GoPro Created a Billion Dollar Empire pro případ, že jste ještě na GoPro nenarazili.

BRAND24

Co se (většinou) nedostalo do článků a stojí z právě uplynulého týdne za pozornost. Mohlo by se hodit, mohlo by zaujmout, možná to prostě jenom nějak tak uniklo v záplavě stovek článků a zpráv, které se uplynulém týdnu objevily. Ručně tříděné ze stovek zdrojů a tisíců přečtených zpráv. V drtivé většina zahraničních. Vzniká průběžně celý týden. 

Pokud chcete seriál sledovat, má vlastní štítek v podobě #TYDEN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).