Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google Phone? Možná už příští rok a zdarma od anonym - typický nástroj orwellovského Velkého bratra... vždyť si všimněte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2007 12:19

    anonymní
    typický nástroj orwellovského Velkého bratra... vždyť si všimněte kolik o Vás již Google může vědět:
    - jaký máte web
    - s jakým obsahem
    - odkud tam lidé chodí a jak často a co tam dělají (dwnloady atd..)
    - co inzerujete
    - s jakou úspěšností a s jakými náklady (kolik utratíte)
    - s kým si píšete a o čem!
    - jaká videa ztahujete a jaká videa sledujete!
    - jaké klíč. slova hledáte!
    atd... ztahujete si jejich tools a utilities a bezmezně věříte v jeho počestnost a heslo nebuď zlý...
    Google má jistě užitečné nástroje, "sympaticky" zdarma a klaďme si otázku:
    Proč jsou zdarma? a komu získané materiály mohou ublížit a komu prispět?
    Stále ještě věříte v čistotu Google? /viz. cenzura China, chystá se Belarus.../.
    Několik příkladů - historicky lidé věřili, že:
    - Země je placatá...
    - polibkem je možné otěhotnět...
    - běžet míli pod 4min je nemožné...
    - jet autem rychleji než 30 km/h roztrhá člověku vnitřnosti..
    - steroidy v 70. letech neškodí zdraví...
    - inkvizice sloužila Bohu...

    Dodnes se věří, že
    - Američané 100% přistáli na Měsící (ačkoliv dnes to nedokáží zopakovat-nejdříve za 20 let bude další pokus, tehdy se jim to povedlo během roku...btw. dnes přeměřují radiaci na Měsíci, jestli je bezpečné tam letět...proč? když už tam přece byli?!)...
    - personalizace obsahu komunitních webů je za účelem komfortu uživatele (místo lepšího cílení reklamy...)
    - stejně tak Google je hodný...a nezkorumpovatelný... nice job, nice PR!
    Poznámka pod čarou: nejsem žádbý agitátor konkurence, nefandím extra nikomu na trhu. Snažím se tu vyvolat diskuzi na téma Google a budoucnost (resp. míra zneužití Googlu či jiných IT systémů vládami...)
    Pro ty, kdož mají stále růžové googlebrýle doporučuji sundat zavčasu...!
    PS:Illimináti sucks!
  • 6. 8. 2007 12:26

    hex (neregistrovaný)
    A co takhle ochrana pred cipovou totalitou, viz vesmirni lide? A stejne si myslim, ze Elvis zije :)
  • 6. 8. 2007 12:46

    anonymní
    pěkný (v)tip! ad-Vesmírná lidé-to je joke! To o čem píšu já (nebo si přečti i co napsal Hulán-ač s ním nesouhlasím v mnoha věcech, tak v tom co píše o Google teda ku*va jo!) nevím-jak dlouho děláš v marketingu, ALE slyšel jsi někdy pojem neuromarketing a neuroekonomika? (tohle zatím umí v ČR pouze OMD..) Nebo společnost Muzak?! chlapče, tohle není o vesmírných lidech, tohle je realita, žádná konspirace. V marketingu zejména pak onlineu dělám léta (nejedná se o uprděné PPC pi*ovinky...)a řeknu, že to co se kolem lidí děje je ještě nic proti tomu co je čeká!
    Ad chipová totalita-za několik let ti bude razantně "prodána" její výhodnost... ostatně s radarem taky dobrovolně souhlasíš, že jo? Jestli ano, ok a pokud nesouhlasíš-NIKDO se tě neptá!!! Demokracie jako taková neexistuje, vždyť si uvědom, jakým způsobem jsou vedeny "demokratické" volby... - lepší PR, a masivnější budget na reklamu vyhrává... A co se týká demokracie v ČR-jak můžeš ovlivnit to, co se teď děje-např v otázce radaru? hmm... je ti to jedno? je ti jedno, že se ČR stává cílem, je ti jedno, že za to lobbuje pan Klvaňa, který byl zaměstaný ještě nedávno v Britist American Tobacco, žil v USA a učil na New York univesity v Praze a že má výrazně pro americké vazby? Je ti jedno, že nehájí zájmy své země, ale má lobbovat za radar? Pokud ti to je jedno, gratuluji. Pokud nevíš, co nevíš, nemůžetě to trápit a už se prosím nevyjadřuj, tvá narážka a intelektuální kapacita v této věci je poněkud nižší.
    čest
    Synergik
  • 6. 8. 2007 14:24

    hex (neregistrovaný)
    Nejen ze s americkym radarem v CR souhlasim, ale lituji toho, ze zde nebudou i rakety. Proti vsivackym muslimum a Rusakum neni nic dostatecne.
  • 12. 8. 2007 7:53

    Radek (NeHulán) (neregistrovaný)
    No, jestli si myslíte, že Američanům stačil rok pro přípravu letu na Měsíc, tak si prosím něco přečtěte o historii kosmonautiky. Trvalo jim to tuším necelých 10 let.
  • 15. 8. 2007 23:59

    Tobik (neregistrovaný)
    Ehm, no já tomu klidně budu věřit od A do Z a pořád si budu myslet, že je Google hodný. Jednoduše si spočítejte vliv Googlu na můj život: používám vyhledávač, který mi pomůže velice rychle najít co potřebuji; používám skvělou mailovou schránku, která je technologicky daleko před konkurencí; využívám rychlý a kvalitní software (Picassa, zmíněné "toolbary"...); a prostě mnoho dalšího. A co za to ode mě Google chce? Nějaké osobní informace, které těžko může někdo zneužít. A nazývat cílenou reklamu zneužitím je opravdu nesmysl. Naopak mě cílená reklama v podobě AdSence vyhovuje daleko více než blikající bannery. A i kdyby Google prodával informace třetím stranám (což bych už asi považoval za zlo), tak mě, jako poklidnému občanovi, by to mohlo těžko ublížit.

    Když se vžiji do role podnikatele, tak Google AdWords je služba, která doopravdy splní svůj účel a nejsou to zbytečně vyhozené peníze. Pro webmastera je AdSence naopak způsob celkem dobrého výdělku. Samozřejmě chování Google k zákazníkům je diskutabilní, na druhou stranu nikdo nebrání použít konkurenci.

    Sečteno a podtrženo, Google je dobrá firma a komu vadí, tak ji nemusí používat. Ke všem Google službám je konkurence. Já se ovšem o ten Google luxus nenechám připravit a to jeho špehování v klidu překousnu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).