Hlavní navigace

„Moje aplikace“ v Google Play pro Android lze nyní pročistit

18. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google postupně zpřístupňuje novou verzi aplikace Play Store — 3.9.16. Ta především konečně přináší možnost vyčistit seznam „mých aplikací“ od těch, které na něm už dávno jen překážejí. Ve výpise se u těch nenainstalovaných zobrazuje symbol smazání. Jeho volba si vyžádá ještě potvrzení. Lze prý označit více aplikací najednou a vymazat naráz, a to podržením jedné z vypsaných aplikací. (Mně to však nechodí.)

Google postupně zpřístupňuje novou verzi aplikace Play Store — 3.9.16. Ta především konečně přináší možnost vyčistit seznam „mých aplikací“ od těch, které na něm už dávno jen překážejí. Ve výpise se u těch nenainstalovaných zobrazuje symbol smazání. Jeho volba si vyžádá ještě potvrzení.

Lze prý označit více aplikací najednou a vymazat naráz, a to podržením jedné z vypsaných aplikací. (Mně to však nechodí.)

Pro přístup z prohlížeče přitom funkce na čištění seznamu zjevně nepřibyly.

Zahraniční zprávy dále hovoří o „wishlistu“ — zatím jej prý nelze sdílet, jen si naň můžete přidávat to, k čemu se chcete vrátit později. Ikonka přidání na wishlist by se měla objevovat na stránce každé položky v Play Store, a to mezi ikonou sdílení a vyhledání. Nevidím ji tam však, a jako možné vysvětlení mi napadá, že wishlist Google zpřístupnil pouze na těch trzích, kde je z Play Store dostupný mimo aplikace také další obsah — a to se České reubliky netýká.

Drobným a užitečným vylepšením je i to, že prohlížíte‑li aplikace ze seznamu, vrátí vás krok zpět na stejné místo v seznamu, a ne na začátek.

Poslední verze Androidu — „Jelly Bean“ — také údajně zobrazuje lepší a rozbalovací upozornění na nové verze aplikací.

BRAND24

Google Play Store vás prozatím neochrání před instalací něčeho škodlivého více než doposud. Chystané funkce si vyžádají novější API, které přijde až v dalším Androidu, po „Jelly Bean“.

Více o nové aplikaci Play Store na Android Police.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).