Hlavní navigace

Názory k článku Google Plus doplňuje "Ověřený účet"

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2011 8:35

    Ondřej Surý

    Ne, já myslím, že to DD blbě přeložil, v originálním postu je:

    "For now, we’re focused on verifying public figures, celebrities, and people who have been added to a large number..."

    což neznamená, že "jde o uživatele, které si do kruhů přidalo velké množství lidí", ale to, že budou ověřovat účty, které si do kruhů přidalo velké množství lidí. Jinými slovy se snaží zabránit podvodům s velkým dopadem na ostatní uživatele.

    Ale třeba jsou někde jinde ještě i jiné informace, které nemám k dispozici. Každopádně automatické ověřování lidí, kteří mají hodně followers, vůbec nedává smysl.

  • 22. 8. 2011 22:17

    S problematickým GMailem (neregistrovaný)

    Zdravím lidi,

    Pokud používáte GMail spolu s e-mailovými klienty, kdyby se vám stalo něco podobného jako mně...

    Klient vám napíše něco jako "Web login required ... (Failure)". Kromě toho vám píše nějakou adresu stránky, kterou ale nevidíte většinou celou a nevíte ani co na ní má být?!

    Podobné chybové zprávy se vyskytují přinejmenším už od roku 2008. Jde pravděpodobně o to, že systém GMailu přestože se k němu pravidelně přihlašujete klientem vás vyhodnotí jako pochybného klienta, který možná neexistuje - Hotmail se kvůli něčemu podobnému nedal používat.

    Existuje málo, nebo vůbec odkazovaný web (jiný než na jaký se vás snaží odkázat vzkaz v chybové zprávě klienta) Google Account - Display Unlock Captcha (https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha) který vám, i když nevím jak a proč, vyřeší váš problém. Fungovalo to v roce 2008, funguje to i dnes.

    Myslím si, že díky špatnému informování web rozhraní GMailu o chybách přihlašování se stane, že když párkrát zadáte špatné heslo, párkrát špatně opíšete captchu (prostě je snadné se nepřihlásit) tak se vám účet na 24 hodin zablokuje, o čemž také nejste informováni. Možná stačí i jen ten pokus než vám GMail oznámí, že musíte povolit cookies.
    Web pro odemčení captchy nepotřebuje povolovat cookies a vždy vás informuje o chybě. Pokud se dostanete do podobné situace doporučuji ho vyzkoušet. Vyzkoušet a sem tam informovat ostatní uživatele, jen náhodou jsem našel odkaz v několika starých anglických diskusích o tomto problému.

  • 22. 8. 2011 22:24

    S problematickým GMailem (neregistrovaný)

    Jinak se mi zpětně již i podařilo zjistit na jakou web-stránku vás to e-mail klient odkazuje. Jde o stránku (http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=14257) kde ja následně popsáno i řešení které uvádím s Unlock Captchou. Stránka momentálně není v češtině, ale můžete si ji nechat přeložit například pomocí translate.goo­gle.com

  • 22. 8. 2011 14:57

    Opouštějící Google (neregistrovaný)

    Přestalo mi fungovat přihlašování ke GMailu, bez uvedeného řádného jména. Nemá to s těmi šaškárnami Googlu, z poslední doby, něco společného?

    Nejlepší je, že mám kontrolní otázku, ale ten bordel (stránka pro obnovení zapomenutého hesla) co Google nabízí je něco otřesného a navíc některé povinné údaje fakt neznám, nezakládal jsem účet včera a nikdy jsem takové divné údaje ještě nepotřeboval. Když jsem měl kontrolní otázku a v minulosti šlo s ní obnovit zapomenuté heslo celkem snadno, ale vzpomínám si že i tehdy byla stránka matoucí a poněkud nesmyslná a snadno se mohlo stát že člověk účet neodblokoval, ale naopak prodloužil blokování.

    Další nervy drásající věc je captcha, která se zjeví když se zkoušíte opakovaně přihlásit skrze web-rozhraní GMailu. I kdybyste napsali správně přihlašovací jméno a špatně captchu (zkoušel jsem to) tak dostanete jen "odpověď" že jste se nepřihlásili. Navíc, v minulosti fungovalo automatické blokování účtu, jen na určitou dobu, pokud bylo uděláno hodně chybných pokusů o přihlášení se k němu... o tom Google dnes pro jistotu neinformuje vůbec, takže je klidně možné že jsem se snažil dostat do účtu jen ve špatnou dobu - nebylo to možné z principu dočasného zablokování.

    Další věc kterou mne nemile překvapila nápověda web-rozhraní, je informace že přihlašovací jméno je vše před zavináčem a mám si dát pozor abych neuvedl celý email. Pokud vím, tak Google vždy používal celý e-mail a ještě včera se mi takto mailový klient automaticky přihlásil, dnes byl vykopnut/odmítnut, ale varianty bez domény (říkal jsem si dělali možná změnu loginu, zkusím to) GMail také odmítá.

    Začínám ztrácet s Googlem trpělivost. Myslím budu nadále využívat jen jeho služeb pro které nepotřebuji účet a nemusím se k nim přihlašovat...

  • 22. 8. 2011 0:08

    pas (neregistrovaný)

    No a není "pravý" díky tomu, že si ho stovky tisíc lidí přidaly do svých kruhů, aby ho sledovaly, zda je pravý? :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).