Hlavní navigace

Google pomocí speciálních batohů a tříkolek nafotí Vysoké Tatry

10. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Oravský hrad, Slovenský ráj a Vysoké Tatry, to jsou lokality, jejichž snímkování dnes zahájila společnost Google. Objeví se v rámci Street View galerie.

Google na Slovensku dnes oficiálně zahájil snímkování třech vybraných lokalit, které se budou následně zveřejněny v rámci Street View galerie. Oravský hrad, Slovenský ráj a Vysoké Tatry vybrali uživatelé v rámci projektu Slovenské Street View tipy, který firma spustila ve spolupráci se Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) koncem února. Lidé měli navrhnout, které historické, kulturní či přírodní krásy Slovenska by neměly chybět v Google Street View.

Do 12. března se sešlo zhruba čtyři tisíce tipů, ze kterých Google společně s SACR vybral deset lokalit. Následně lidé v hlasování vybrali tři lokality, které budou nasnímkovány a objeví se v Google Street View galerii. V té lze nalézt z českých lokalit například historické centrum Českého Krumlova nebo Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci.

Snímkování Vysokých Tater pochopitelně vyžaduje trochu jiný postup, než jaký využívá Google při fotografování měst. Firma nasnímá zmiňované slovenské lokality pomocí speciálních batohů a tříkolek.


Autor: Google

Batoh, který Google mimochodem nabízí k zapůjčení, je vybaven 360 stupňovou kamerou. Obsahuje také SSD disky, pohybové a lokalizační senzory a samozřejmě baterie. Nosič se musí připravit na zátěž zhruba 20 kilogramů.

BRAND24

Co se týče tříkolky, jedná se o stejný typ, který Google používal pro snímkování historických zajímavostí v Česku od roku 2009.

Zdroj: Google Slovensko na Google+ a Zive.sk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).