Hlavní navigace

Google představil nové snímky z Marsu

16. 3. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google ve spolupráci s NASA doplnil své internetové mapové služby o nové snímky z povrchu Marsu. Vedle starších snímků povrchu čtvrté planety naší sluneční soustavy Google nabízí v Google Earth 5.0 i novou vrstvu Live from Mars. Zde se můžete v „přímém přenosu“ podívat na putování výzkumných sond Mars Odyssey a Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) po orbitě Marsu. K dispozici jsou snímky z kamery THEMIS nebo virtuální průlet nad planetou. Nově jsou přístupné také historická vyobrazení povrchu…

Google ve spolupráci s NASA doplnil své internetové mapové služby o nové snímky z povrchu Marsu. Vedle starších snímků povrchu čtvrté planety naší sluneční soustavy Google nabízí v Google Earth 5.0 i novou vrstvu Live from Mars. Zde se můžete v „přímém přenosu“ podívat na putování výzkumných sond Mars Odyssey a Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) po orbitě Marsu. K dispozici jsou snímky z kamery THEMIS nebo virtuální průlet nad planetou. Nově jsou přístupné také historická vyobrazení povrchu Marsu od astronomů Giovanni Schiaparelliho a Percivala Lowella z devatenáctého století, nebo od amerického letectva z roku 1962. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).