Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google přichází s průlomovými změnami ve vyhledávání od standapl - Klávesové zkratky zdaleka nejsou zbytečností. Pro nás zrakokvě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2007 23:12

    standapl

    Klávesové zkratky zdaleka nejsou zbytečností. Pro nás zrakokvě postižené jsou denním chlebem a zrovna na webu usnadňují orientaci. Bez klávesových zkratek se zrovna na webových stránkách za pomoci jakéhokoli odečítače obrazovky velice těžko orientuje. Proto prosím autora jinak hezkého článku, aby se zamyslel, než nad něčím vyřkne docela jednoznačný soud. Každá věc, byť se to na první pohled nezdá, může někomu dobře posloužit.

    Pro zajímavost: oužívám službu serveru Google Accessible Web Search for the Visually Impaired. Jedním z kritérií při řazení výsledků vyhledávání je přístupnost pro odečítače obrazovky, takže přístupné stránky nacházím jako první. S touto služboujsem velice spokojen. Budu tedy jen rád, když Google zařadí do personalizace kritérium postižení.

  • 21. 5. 2007 23:32

    Xeelee
    Já jsem před pár měsíci po přechodu na Linux začal používat zkratky na spoustu věcí a počet těch aktivně používaných neustále stoupá.

    Je to rychlejší.
    Je to praktičtější než honit myší tlačítka a nabídky na ploše.
    Například Ctrl/Win+Page Down - Restart/Shutdown opravdu nemá chybu.

    Když browsdám v Konqueroru a stisknu Ctrl tak se mi u všech klikatelných prvků a bůhví u čeho ještě zobrazí písmena, kterýma se ten prvek aktivuje.

    BTW až Ctrl+C/V/X jsem dříve se zkratkami opravdu nebyl kamarád.
  • 26. 5. 2007 13:42

    anonymní
    Ceske vyhledavace jsou urceny widlakum z Horni Dolni, google a yahoo budou vzdy nejmene 10 let napred, ale mezi CZ vykopavkami vidim jeden technologicky kvalitni pocin, to je JYXO (jak je prehlizene, tak je kvalitni - samozrejme pouze pro vyhledavani CZ informaci).
  • 26. 5. 2007 15:16

    bez přezdívky
    Ano Jyxo je opravdu výborné.
    Zkoušel jsem vyhledávat se svatou trojicí Seznam/Centrum/Atlas a výsledek nic moc (spíš nic než moc).
    Když něco nenajdu na Googlu tak většinou používám Jyxo (pro CZ informace) a experimentálni vyhledávač Searchmash (pro všechny informace) od Googlu.

    Zrovna nedávno jsem na Searchmash našel dva rozsáhlé odborné dokumenty o jednom měřícím přístroji (dokonce česky) hned na "první" (možná "druhé") stránce s výsledky.
    Na Googlu a Jyxu jsem o něm dohromady našel asi pět řádků po pár hodinách hledání.

    Někdo by mohl na Lupě udělat srovnání Googlu s Jyxem když už umí tak dobře vyhledávat česky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).