Hlavní navigace

Google prý uvede vlastní tablet, Chrome OS má zůstat stranou

14. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple iPad je v prodeji teprve několik dnů, ale už se množí spekulace o konkurenčních zařízeních, která by se na trhu mohla objevit. Že se na Applem zvednuté vlně mediálního a spotřebitelského zájmu o segment tabletů chtějí „projet“ někteří konkurenční výrobci počítačů, to není takové překvapení. S kůží na trh ale údajně chce jít i Google. Podle listu The New York Times se měl jeho šéf Eric Schmidt svěřit přátelům na večírku v Los Angeles. Google údajně pracuje na vlastním tabletu, který…

Apple iPad je v prodeji teprve několik dnů, ale už se množí spekulace o konkurenčních zařízeních, která by se na trhu mohla objevit. Že se na Applem zvednuté vlně mediálního a spotřebitelského zájmu o segment tabletů chtějí „projet“ někteří konkurenční výrobci počítačů, to není takové překvapení. S kůží na trh ale údajně chce jít i Google. Podle listu The New York Times se měl jeho šéf Eric Schmidt svěřit přátelům na večírku v Los Angeles. Google údajně pracuje na vlastním tabletu, který používá systém Android (a nikoliv Chrome OS). Vzhledem k tomu, že Google už prodává vlastní smartphone Nexus One, nejsou zvěsti o tabletu zrovna neuvěřitelné.

Očekává se, jak a jestli vůbec zareaguje Microsoft. Na přelomu roku se zdálo, že s představením vlastního tabletu předběhne Apple, ale Steve Ballmer nakonec na CES 2010 předvedl tablet od Hewlett-Packard využívající Windows 7. Pořád je tu ale tajemný projekt Courier. Rezolutní ne neříká na ideu vlastního tabletu ani Nokia. Otázkou je, jestli se někdo odváží jít přímo proti iPadu s tabletem využívajícím klasický desktopový systém – třeba zrovna Windows 7 s podporou multidotykového ovládání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).