Hlavní navigace

Google+ rozšíří možnosti pro firmy užívající Google Apps

29. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google plánuje výrazně rozšířit možnosti Google+ v rámci Google Apps, tak aby prvky sociální sítě byly vhodně k dispozici hlavně ve firemním prostředí. Na začátku příštího roku se Google+ navíc objeví i jako prémiová služba  a v roce 2013 bude dostupná zdarma pro všechny uživatele Google Apps. Google+ pro firmy užívající Google Apps navíc umožní konkrétní možnosti administrace, zejména  v podobě možnosti dopředného nastavení toho, jakým způsobem jsou vytvářeny příspěvky či hangouty (hlavně tak,…

Google plánuje výrazně rozšířit možnosti Google+ v rámci Google Apps, tak aby prvky sociální sítě byly vhodně k dispozici hlavně ve firemním prostředí. Na začátku příštího roku se Google+ navíc objeví i jako prémiová služba  a v roce 2013 bude dostupná zdarma pro všechny uživatele Google Apps.

Google+ pro firmy užívající Google Apps navíc umožní konkrétní možnosti administrace, zejména  v podobě možnosti dopředného nastavení toho, jakým způsobem jsou vytvářeny příspěvky či hangouty (hlavně tak, aby byly vytvářený jako omezené pouze pro uživatele pocházející ze stejné domény). Příspěvky i hangouty vytvářené s omezením na stejnou doménu budou navíc chráněny proti nechtěnému sdílení mimo doménu a budou tak lépe vyhovovat potřebám firem.

BRAND24

Samotné hangouty vytvořené jako omezené pouze pro firmu budou umožňovat pozvání uživatelů mimo Google Apps doménu, ať u ž přímým pozváním, nebo na základě poskytnutí adresy hangoutu. Hangouty bude možné také vytvářet přímo jako součást událostí v kalendáři a Google+ tak firmám zpřístupní jednodušší používání hangoutů.

Hangouty jsou přitom jednou z nejzajímavějších funkcí Google+ – jde o video volání, kterého se může účastnit větší počet uživatelů, lze z nich pořizovat záznamy, sdílet při nich dokumenty a nabízí řadu dalších pokročilých funkcí. U konkurenčních řešení jde zpravidla o placené komerčně poskytované služby. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).