Hlavní navigace

Google chce víc streamů. Potichu připravuje konkurenci pro Periscope

24. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Facebook
Nová aplikace by se měla jmenovat YouTube Connect a jen dokazuje snahu Googlu ovládnout další část koláče internetového videa.

Konkurence je jasná – Periscope od Twitteru a Facebook Live. Nová aplikace by měla být dostupná pro Android i iOS. Alespoň tedy podle informací serveru Venture Beat.

YouTube Connect funguje v podstatě stejně jako konkurenční služby. Stačí se přihlásit svým Google účtem a pak je možné natáčet a komentovat dění kolem sebe. Výsledné video je pak možné sledovat živě nebo později na YouTube. Aplikace podle zdrojů Venture Beatu zatím není nijak propojená s Facebookem nebo Twitterem. 

BRAND24

Google prošvihl loňský nástup služeb, jako byl právě Periscope, Meerkat nebo Facebook Live. Apple dokonce označil Periscope za nejlepší aplikaci roku 2015. Meerkat ale svůj boj prohrál a bez silného partnera v podobě velké sociální sítě byla služba ukončena a má se proměnit v sociální síť.

Připomenout by se měl i růst Snapchatu, který za únor hlásí osm miliard přehraných videí, tedy podobně jako Facebook. Na to už YouTube musel reagovat. YouTube sice nabízí streamování prostřednictvím svého Creator Studia, ale to má plno omezení. Samostatná aplikace by měla otevřít dveře novým uživatelům. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).