Hlavní navigace

Google si chce v Číně polepšit, přijme více lidí

23. 4. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Počet zaměstnanců Googlu v Číně se má zvýšit o třetinu a americký internetový gigant dá více peněz na reklamu. Těmito kroky chce Google posílit svou pozici na čínském trhu, kde se zatím dívá na záda domácímu Baidu. Google v nejlidnatější zemi světa nyní zaměstnává na šest stovek osob. Letos chce přijmout dvě stovky dalších pracovníků a další přibudou během následujících tří až pěti let. Personální posily se budou týkat hlavně oblasti technologií, prodeje a marketingu. Polovina nových…

Počet zaměstnanců Googlu v Číně se má zvýšit o třetinu a americký internetový gigant dá více peněz na reklamu. Těmito kroky chce Google posílit svou pozici na čínském trhu, kde se zatím dívá na záda domácímu Baidu. Google v nejlidnatější zemi světa nyní zaměstnává na šest stovek osob. Letos chce přijmout dvě stovky dalších pracovníků a další přibudou během následujících tří až pěti let. Personální posily se budou týkat hlavně oblasti technologií, prodeje a marketingu. Polovina nových zaměstnanců by prý měla přijít přímo z univerzit. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).