Hlavní navigace

Google spustil bezplatné WiFi pro 72 tisíc obyvatelů Mountain View

17. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dlouhodobé koketování Googlu s WiFi (například v soutěži o pokrytí San Franciska) nabylo další podoby. Včera došlo ke spuštění dlouho plánované WiFi sítě, která pokryvá celé město Mountain View, sídelní město Googlu. Investice dosáhla výše necelého milionu dolarů, signál zajišťuje 380 antén, přenosová rychlost by neměla klesnout pod jeden megabit za sekundu. Službu je zcela bezplatná, podmínkou je vlastnictví účtu na Googlu, který se používá při připojování. Google však nehodlá žádným způsobem…

Dlouhodobé koketování Googlu s WiFi (například v soutěži o pokrytí San Franciska) nabylo další podoby. Včera došlo ke spuštění dlouho plánované WiFi sítě, která pokryvá celé město Mountain View, sídelní město Googlu. Investice dosáhla výše necelého milionu dolarů, signál zajišťuje 380 antén, přenosová rychlost by neměla klesnout pod jeden megabit za sekundu. Službu je zcela bezplatná, podmínkou je vlastnictví účtu na Googlu, který se používá při připojování. Google však nehodlá žádným způsobem sbírat data o lidech, kteří tento způsob připojení využijí, tedy například informace o navštívených stránkách. Google také neplánuje rozšíření takovéto sítě do dalších měst (s výjimkou San Franciska), síť v Mountain View má být spíše inspirací pro obdobné projekty. (GigaOM, Wired)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je bývalým redaktorem Lupa.cz, nyní pracuje jako konzultant v BCG. Vystudoval ekonomii a právo. Občas bloguje: jilm.cz a často tweetuje: @jilm.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).