Hlavní navigace

Google Talk i bez Gmailu

29. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podmínkou pro využití instant-messangera Google Talk byl až dosud účet na Gmailu. Nově se Google rozhodl umožnit volnou registraci do této sítě komukoliv. Oproti předchozímu stavu se však nejedná o velkou změnu, jelikož získat účet na Gmailu již dlouho není velkým problémem, v klíčových zemích funguje kromě registrací pomocí pozvánky také SMS registrace. Uživatel si i nadále musí vytvořit standardní Google účet, pod kterým může využívat většinu ostatních služeb tohoto portálu. Jediným rozdílem…

Podmínkou pro využití instant-messangera Google Talk byl až dosud účet na Gmailu. Nově se Google rozhodl umožnit volnou registraci do této sítě komukoliv. Oproti předchozímu stavu se však nejedná o velkou změnu, jelikož získat účet na Gmailu již dlouho není velkým problémem, v klíčových zemích funguje kromě registrací pomocí pozvánky také SMS registrace. Uživatel si i nadále musí vytvořit standardní Google účet, pod kterým může využívat většinu ostatních služeb tohoto portálu. Jediným rozdílem tedy je, že nezíská přístup k Gmailu, což limituje některé funkce Google Talku. V prostředí Gmailu je totiž ukládána historii chatování, pouze přes Gmail se člověk dostane k oficiální webové verzi Google Talku atd.

Login, který použije pro registraci do Google Talku se navíc vyřadí z databáze volných loginů, takže si pod ním nikdo jiný Gmail nezaregistruje. Tento postup, který Google při zakládání účtů důsledně aplikuje, naznačuje, že po uvolnění Gmailu z betaverze dojde k jeho zpřístupnění všem lidem s Google účtem. (Google Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je bývalým redaktorem Lupa.cz, nyní pracuje jako konzultant v BCG. Vystudoval ekonomii a právo. Občas bloguje: jilm.cz a často tweetuje: @jilm.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).