Hlavní navigace

Google Talk na světě

24. 8. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google spustil vlastního klienta pro VoIP a IM. Google Talk je na výsost jednoduchá, malá a použitelná aplikace, díky které si můžete povídat a psát s přáteli. Pro používání Google Talk je nutné mít svůj účet u Gmailu, software proto také funguje jako výborný notifikátor e-mailů. Program nepodporuje smajlíky, video či přenos souborů. Přístup k některým Google službám je stále podmíněn pozvánkami, ačkoliv se předpokládalo, že tento postup byl zvolen pouze kvůli otestování. Podle vyjádření Google…

Google spustil vlastního klienta pro VoIP a IM. Google Talk je na výsost jednoduchá, malá a použitelná aplikace, díky které si můžete povídat a psát s přáteli. Pro používání Google Talk je nutné mít svůj účet u Gmailu, software proto také funguje jako výborný notifikátor e-mailů. Program nepodporuje smajlíky, video či přenos souborů. Přístup k některým Google službám je stále podmíněn pozvánkami, ačkoliv se předpokládalo, že tento postup byl zvolen pouze kvůli otestování. Podle vyjádření Google tomu tak však není: „Chceme to udržovat jako systém, kde lidé nemohou udělat zvláštní věci jako poslat tisíce nevyýádané pošty či zaregistrovat spoustu jmen.“ (ZDNet, SearchEngineWat­ch, BusinessWeek, GeekZone)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor do května 2013 působil jako CEO srovnávače Heureka.cz, předtím pracoval v jablonecké společnosti Miton. Vystudoval Hospodářskou fakultu v Liberci a příležitostně píše svůj blog Oříšek.net.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).