Hlavní navigace

Názor k článku Google Talk pro Windows sice končí, ale jeho otevřená síť zatím nikoliv od J@J@ - Jaká placená inzerce? „Jenom“ dementování hloupě vyvozené spekulace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2015 20:03

    J@J@ (neregistrovaný)

    Jaká placená inzerce? „Jenom“ dementování hloupě vyvozené spekulace a uvedení věcí na pravou míru.

    Jak si přišel na to, že je povinné šifrovat komunikaci přes XMPP? Myslím skutečně povinné ve smyslu, že to nemá váhu pouhého cáru papíru, kterým si kde kdo může vytřít zadek? Na to je nějaký zákon? Směrnice? Smlouva? LOL :-)

    Jinak o fungování služeb Google Talk a Hangouts nemáš zcela přesnou představu. Google Talk a Hangouts jsou pro textovou komunikaci vzájemně propojené sítě. Google Talk je (zatím) kompatibilní s dalšími XMPP sítěmi. A je otevřený pro libovolného klienta. Takže proč by jeho síť nemohla být nazývána otevřenou?

    Hangouts skutečně XMPP kontakty téměř ze všech služeb ignoruje. Proto také autor tentokrát správně píše, že síť této služby je uzavřená. Jedinou výjimkou je síť původní služby Google Talk. To je jediná XMPP síť, se kterou se zatím Hangouts spojí.

    S kontakty mimo Google Talk (např. Jabbim a podobně) se přes Hangouts nespojíš, i když si tam překlopíš účet s adresářem. To máš pravdu. Ale to přece nic nemění na faktu, že síť samotné původní služby Google Talk je nadále otevřená.

    Samozřejmě, že je jasné, že jenom dočasně, dokud Google síť nezruší a uživatele nenažene do sítě Hangouts, což autor nesprávně odvozoval už ze zrušení podpory Google Talk pro Windows (což je pouze zastaralý klient).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).