Hlavní navigace

Google testuje novou verzi systému Blogger

15. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google zahájil veřejné testování nové verze blogovacího systému Blogger, která přináší funkce, po kterých uživatelé dlouho volali. Mezi nimi je například konečně kategorizace zápisků. Místo pevných rubrik však Google sáhl po nálepkách, které slavily velké úspěchy třeba v Gmailu. Další novinkou je podpora RSS 2.0 (ta je potichu testována v současné verzi již několik týdnů), syndikace komentářů nebo visuální editace šablon. Novinkou jsou také soukromé blogy. Bloger může svůj blog nastavit jako…

Google zahájil veřejné testování nové verze blogovacího systému Blogger, která přináší funkce, po kterých uživatelé dlouho volali. Mezi nimi je například konečně kategorizace zápisků. Místo pevných rubrik však Google sáhl po nálepkách, které slavily velké úspěchy třeba v Gmailu. Další novinkou je podpora RSS 2.0 (ta je potichu testována v současné verzi již několik týdnů), syndikace komentářů nebo visuální editace šablon. Novinkou jsou také soukromé blogy. Bloger může svůj blog nastavit jako soukromý a jednoduše určit, kteří lidé mají povolení k jeho čtení.

Tipy C

Velkou technologickou inovací je převedení blogů na dynamické stránky. V současné chvíli Blogger generuje všechny blogy jako statické stránky a při každém napsání nového zápisku dochází k přemazání původní verze jednotlivých statických stránek novou. V nové verzi budou články uloženy v databázi, což značně urychlí a zjednoduší proces publikace.

Současní uživatelé systému Blogger si zatím na nové funkce musí nechat zajít chuť, ale noví uživatelé je již budou mít k dispozici. Novou verzi Bloggeru si můžete vyzkoušet také na adrese beta.blogger.com. Migrace stávajících blogů na novou verzi probíhá postupně, dá se však předpokládat, že by mohla být dokončena do několika týdnů. (Peter Šlosar, Google Operating System)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).