Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google+ ve stopách Facebooku: je to dobrá cesta? od Jean Laroux - Problém s bílou plochou je ten, že na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2012 7:41

    Jean Laroux (neregistrovaný)

    Problém s bílou plochou je ten, že na 13" displayi s 1024x768 tam není bílého takřka nic (pásek tak 2 cm) a na 22 monitoru s vyšším rozlišením je tam bílý pás jako "kráva". Jak se trefit na všechna rozlišení ?
    1. Automaticky detekovat display rozlišení a podle toho upravit obsah.
    2. Umožnit uživateli, aby si podobně jako na iGoogle mohl nastavit jestli chce jen jeden sloupec, dva, tři atp. Divím se, že Google ještě něco podobného nenapadlo. Ještě lepší by bylo, kdyby ony potenciální dva sloupce nebyly pouze Google stream ale do pravého sloupce by se dal vybrat obsah z více možných variant obsahu. Např. cílená reklama ve formě slevomatu šitého na profil každého uživatele. Nebo by tam byly gadgety z i Google (vlastně taková RSS čtečka). Nebo by tam byly oblíbené položky, něco jako Pocket ReatItLater apod apod. Tam by se toho dalo nacpat neúrekom. Klidně i virtuální stream z FB nebo fotka přítulkyně popř. celá dynamicky se měnící galerie fotek (vybrané album z fotek google). Prostě customizovatelný pravý pruh.

    Úplně ideální by byla kombinace obého. Uživatel si nastaví obsah pravého sloupce ale pokud bude na stroji kam se pravý sloupec nevejde na obrazovku tak se sloupec nenačte nebo se přizpůsobí šířka obou sloupců .. to by si uživatel nastavil sám.

  • 25. 4. 2012 15:51

    Victor White (neregistrovaný)

    fyi: zkuste kouknout na Responsive Design, poslední dobou hodně skloňovaná feature, a možnosti CSS3, http://en.wikipedia.org/wiki/Responsive_Web_Design

  • 25. 4. 2012 19:15

    Jean Laroux (neregistrovaný)

    Dík za zajímavou informaci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).