Hlavní navigace

Google: Většina patentů Apple, které měl Samsung porušit, se netýká jádra Androidu

27. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Páteční verdikt v patentovém sporu se Apple vs. Samsung přinesl řadu otázek. Jedna z nejčastěji opakovaných zní: dostal Applu do ruky silné zbraně pro případný boj s konkurenčním systémem Android od firmy Google?  Google verdikt poroty v americkém San José komentoval až v neděli večer. A vyjádření firmy pro server The Verge je velmi diplomatické:

Páteční verdikt v patentovém sporu se Apple vs. Samsung přinesl řadu otázek. Jedna z nejčastěji opakovaných zní: dostal Applu do ruky silné zbraně pro případný boj s konkurenčním systémem Android od firmy Google? 

Google verdikt poroty v americkém San José komentoval až v neděli večer. A vyjádření firmy pro server The Verge je velmi diplomatické:

Odvolací soud ještě bude jak porušení patentů tak jejich platnost posuzovat. Většina z nich se ale netýká jádra operačního systému Android a některé z nich jsou právě přezkoumávány americkým patentovým úřadem. Mobilní průmysl se rychle vyvíjí a všichni hráči – nováčky nevyjímaje – staví na myšlenkách, které jsou známé už po desetiletí. Snažíme se se svými partnery poskytovat uživatelům inovativní a dostupné produkty a nechceme, aby nás v tom cokoli omezovalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).