Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google wardriving? A co má vlastně být? od Tomáš Kapler - Problém s Google byl někde jinde - Google...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2010 12:15

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    Problém s Google byl někde jinde - Google (alespoň podle posledního prohlášení) se celou dobu domníval, že pouze eviduje existenci a názvy sítí, což mělo opravdu jen statistický význam - Google tak získával informaci o "zasíťovanosti" toho kterého místa, což je docela důležitý údaj. Nebyla by nikde využita, jen prostě jako statistický údaj.

    Proto také ty jejich původní tisková prohlášení, kde nechápali proč v tom někdo vidí nějaký problém a poškození. Stejné údaje vysílá každý s WiFi do světa, je to jeho základní vlastnost (uživatelé lepších AP mají navíc možnost jejich zasílání vypnout) a zachytávání existence WiFi tak nemá žádný dopad na bezpečnost.

    Jenže přitom když zjišťovali rozsah ukládaných dat zjistili, že auta omylem zaznamenávala více dat, že zaznamenávala dokonce zachycenou komunikaci atd. Tvrdí, že proto, že použili část kódu ze své aplikace na něco jiného. Za toto se omluvili a napsali, že tuto část dat neprodleně smažou.

    Samozřejmě můžeme jim nevěřit, můžeme si myslet, že to dělali schválně, osobně nevím moc co by jim to dalo a navíc je jasné, že to smrdí průserem a je to zjistitelné, takže bych to taky spíš viděl na chybu.

    A pak je samozřejmě otázkou, zda-li považujeme skenování existence wifi pro statistické účely za problém či nikoliv.
  • 20. 5. 2010 20:56

    anonymní
    Google uz davno neni technologicka spolecnost. Je to normalni medium. Urcite je technologicky na vysi, ale to je bbc take :-)
  • 20. 5. 2010 17:50

    Martin Kalenda (neregistrovaný)
    proto jsem google auto zahnal do slepé uličky. Jízda na červenou a nedání mi přednosti. Jak smutně koukal :-) Kdybych věděl že rovnou scanuje wifi tak tam stojí dodnes.

    Mj se domnívám že je to chyba, firma má dost peněz opatřit si tyto informace jinak.
  • 20. 5. 2010 14:11

    hehe (neregistrovaný)
    Skoro všichni tady na lupě víme, co děláme, jen jedna z největších firem světa vůbec netuší jakým softwarem vybavila tak drahá zařízení jakými ta autčíka jsou a ani vlastně neví co sbíraj :))))))

    Kaplere, jste dobrý komediant.
  • 20. 5. 2010 20:28

    polygon (neregistrovaný)
    To je klasický problém velkých společností. Levá ruka neví co dělá pravá. A už vůbec nemůžete očekávat, že když je google technologická společnost, že všichni zaměstnanci budou rozumět technologiím.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).