Hlavní navigace

Google zamířil do světa zvláštních efektů, kupuje firmu Zync Render

27. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Technologie společnosti Zync Render byly mimo jiné použity ve filmu Star Trek: Do temnoty. Google tak posílí nabídku v oblasti cloudových služeb pro filmová studia.

Star Trek: Do temnoty, Transformers nebo Looper, to jsou nejznámější z filmů, ve kterých byly použity renderovací technologie společnosti Zync Render. Firma, která byla založena v roce 2011 v americkém Bostonu, se zaměřuje na speciální vizuální efekty. Svým zákazníkům nabízí cloudovou platformu pro vykreslování obrazu z dvou či trojrozměrných modelů.

„Vytváření speciálních efektů vyžaduje kvalifikovaný tým výtvarníků a designérů, kteří se mohou opřít o výkonnou infrastrukturu nutnou pro vykreslení scén. Mnoho studií však nemá prostředky na vytvoření vlastní renderovací farmy nebo mají problém s jejich stávající kapacitou. Společně se Zync+ naše Cloud Platform nabídne studiím renderovací výkon a kapacitu, které potřebují, a zároveň jim pomůžeme snížit náklady. Díky fakturaci za minutu nebudou studia muset platit za nevyužitou kapacitu,“ uvedl Belwadi Srikanth ze společnosti Google.

Tipy C

Zync přitom pro své služby dosud používal cloudovou platformu konkurenčního Amazonu, konkrétně Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). To se po oznámené akvizici změní a Zync se přesune pod Google Cloud Platform.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).