Hlavní navigace

Hack Steamu způsobil více škody, než se původně čekalo

11. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hack Steamu v loňském roce způsobil podstatně víc škod, než bylo původně odhadováno. Podle Gabe Newella z Valve se útočníkům (vloni v listopadu) podařilo dostat nejenom na diskuzní fóra, ale také do uživatelských databází obsahující šifrovaná čísla platebních karet. Podle Newella útočníci získali zálohu databáze s transakcemi za období 2004 až 2008 – ta obsahovala uživatelská jména, mailové adresy, šifrované adresy i šifrovaná čísla platebních karet. Dobrá zpráva nicméně je, že neobsahovala…

Hack Steamu v loňském roce způsobil podstatně víc škod, než bylo původně odhadováno. Podle Gabe Newella z Valve se útočníkům (vloni v listopadu) podařilo dostat nejenom na diskuzní fóra, ale také do uživatelských databází obsahující šifrovaná čísla platebních karet. Podle Newella útočníci získali zálohu databáze s transakcemi za období 2004 až 2008 – ta obsahovala uživatelská jména, mailové adresy, šifrované adresy i šifrovaná čísla platebních karet. Dobrá zpráva nicméně je, že neobsahovala hesla uživatelů.

Zda se útočníkům podařilo rozlousknost zašifrovaná data známo není, ale pokud jste v tomto období cokoliv na Steamu kupovali, je vhodné věnovat pozornost pohybům na účtě – zejména pokud vaše platební karta z tohoto období ještě stále platí.

Zdroj: Valve: Encrypted credit card data, other info taken in Steam hack

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).