Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hackeři úspěšně napadli e-mailové účty ministerstva zahraničí. Měsíce stahovali data od lupa.cz jsou už jako čučkaři - Pusobive. Takze nekdo mesic(e) stahoval data. Zamini hned...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2017 16:29

    lupa.cz jsou už jako čučkaři

    Pusobive. Takze nekdo mesic(e) stahoval data. Zamini hned neinformovalo, protoze chtelo neco vyzvedet, ale nevyzvedelo evidentne nic...a teprve ted k tomu sezvali "experty" nasich kybersluzeb?! Co to je za postup?

    Do toho experti Zamini vedi jak probihal utok na demokraty. Zaroven vsak nevi jestli ten utok vuci nim byl social hack nebo brutal force. Zvlastni rozpor zrejme vznikl chybou v prekladu z cestiny do cestiny. Jsem zvedav, co nam prinesou dalsi prohlaseni zucastnenych instituci. Zatim je z toho jen radna bramboracka a ostuda.

  • 4. 2. 2017 10:15

    M (neregistrovaný)

    Myslím že je to vcelku jasné, někdo potřebuje podpořit, resp. vytvořit záminku pro vznik ministerstva pravdy, cenzuru a omezování svobody na Netu... jak si níže v diskuzi mnoho kolegů povšimlo... příliš velká shoda časování... náhody se nedějí.

    Myslím že je vcelku jasno: Vytvořit fingovaný útok na objednávku je v kyberprostoru snadné, důkazy vlastně nedali... je to jako podle kopíráku nedávné obvinění na Trumpa, kvůli kterému tady v Čechách skákal radostí do stropu soudruh pornoherec Janda... aby se vzápětí ukázalo že to celé je fake.

    Otázka je jediná: komu stojí za to tyhle fake vyrábět?

  • 31. 1. 2017 17:03

    vyvojar@cock.lu (neregistrovaný)

    > social hack nebo brutal force

    90% techto pripadu (politicka ci prumyslova spionaz) je email ktery vypada duveryhodne - odesilatel si vetsinou da velmi zalezet - From: policko od nekoho komu cil duveruje, s textem ktery ma kontext a smysl + a priloha v nem - excel sheet s vba, pdf 0day atd, cimz odesilatel ziska ukotveni v cilene siti pod identitou pocitace co email otevre. Odtud uz je daleko jednodusi postupovat. Rika se tomu spear phishing (hezky cesky velrybolov).

    Specificke vypichnuti DNC je pak pouze sezoni fud FUD (rok zpatky to byli cinani.. cim vic paniky tim vice nafoukneme fakturu). Takovato spekulace (obvzlaste jsou-li politizovane) ze strany bezpecnostni firmy jsou znacne neprofesionalni - jejich ukol je urcit pouze jak a kde, "kdo" je velmi osemetna zalezitost bez pristupu k tajnym sluzbam, soudnim odposlechum sluzeb a tak dale.

    I tak je velmi pravdepodobne ze GRU za tim i neprimo stoji (minimalne se jim ta data do rukou dostanou). Pokud to nejsou primo rusove, muze to byt kdokoliv v BRICS bloku, kde se podobne akce casto uskutecnuji kolektivne. Nicmene takovouto informaci mohou potvrdit jen bezpecnostni sluzby co si to dohledaji z druhe strany tradicnejsimi metodami nez IP adresy C&C VPS/hashu binarek, ktere jsou v techto pripadech zhusta genericke.

  • 5. 2. 2017 13:03

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Útok nebyl fingovaný, podobné útoky zaznamenali od stejné skupiny ve stejném čase, stejným způsobem v Polsku i Norsku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).