Hlavní navigace

Hacknutý účet Burger Kingu? Pro lidi zábava, jinak korporátní nuda

19. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Burger King přišel na čas o účet na Twitteru. Neznámý útočník ho pozměnil a informoval o tom, že Burger King byl koupen McDonalds. A doprovodil to nelichotivými tweety.

Neznámý útočník získal přístup k účtu @BurgerKing na Twitteru a využil to k pozměnění, publikování informace o prodeji firmy konkurenční společnosti a několika poznámkám a tweetům. 

Rozuzlení incidentu prozatím není vcelku žádné – neví se, kdo účet hacknul, a Twitter následně účet zablokoval a skryl. Burger King se „omluvil“ klasickým korporátním způsobem, McDonalds vyjádřili lítost a upozornili, že oni účet nehackli („We empathize with our @BurgerKing counterparts. Rest assured, we had nothing to do with the hacking.“).

Lidé na Twitteru a jinde na Internetu se nicméně celou dobu dobře baví, účet samotný získal během první půl hodiny po hacku asi  5 000 nových sledujících. Před odstavením účtu pak měl přes 111 tisíc followerů, tedy podstatně více počátečních než 77 tisíc.

BRAND24

It has come to our attention that the Twitter account of the BURGER KING® brand has been hacked. We have worked directly with administrators to suspend the account until we are able to re-establish our legitimate site and authentic postings. We apologize to our fans and followers who have been receiving erroneous tweets about other members of our industry and additional inappropriate topics. (Burger King pro Mashable)

Spekuluje se o tom, že za hackem stojí „Anonymous“, tedy známá hackerská skupina. Ta se ostatně do dění okolo hacku zapojila i několika vlastními tweety. Podle Chrisse Harringotona se hacknutí projevilo více než 125 tisíci zmínkami během 90 minut a upozorňuje, stejně jako řada dalších odborníků na sociální média, že pro Burger King jde o fantastickou příležitost.

Ve finále Burger King získal svůj účet zpět, takže na něm opět můžete najít firemní obsah. A také prozatím jedinou zmínku o celém incidentu: „Interesting day here at BURGER KING®, but we're back! Welcome to our new followers. Hope you all stick around!“. A také skutečně přes 112 tisíc fanoušků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).